Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse studenten de straat op om Overshoot Day

Geplaatst opzaterdag 13 april 2019 - 15:02

Maastrichtse studenten organiseren zondag opnieuw een klimaatactie.

Dit keer staat de actie in het teken van 'Overshoot Day'. Dat is de dag in het jaar waarop er evenveel grondstoffen zijn verbruikt als de Aarde in datzelfde jaar kan produceren.

Grondstoffen
Op welke dag Overshoot Day in een land valt, wordt elk jaar opnieuw berekend. Vorig jaar was dat in Nederland op 14 april, daarom wordt de actie dit jaar op die datum gehouden. Jaarlijks schuift de datum iets naar voren. Volgens de organisatie zijn er in 2050 twee Aardes nodig als we vasthouden aan onze huidige levensstijl.

Doodskist
Bij de actie in Maastricht zondag gaan zo'n vijftig studenten de Sint Servaasbrug op om te demonstreren. De studenten gaan daarbij in het zwart gekleed en dragen een doodskist. Ook nemen ze borden met protestteksten mee de brug op en worden voorbijgangers geïnformeerd over de actie, die begint om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 14:00 uur.

Studenten
Overshoot Day in Maastricht wordt georganiseerd door de plaatselijke afdeling van Students4Climate, die op 15 maart ook de klimaatmars heeft georganiseerd. De organisatie is in heel Europa actief met acties om aandacht te vragen voor het klimaat. De Maastrichtse afdeling heeft voor de komende maanden nog meer klimaatacties in petto.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen