Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse studenten de straat op om Overshoot Day

Geplaatst opzaterdag 13 april 2019 - 15:02

Maastrichtse studenten organiseren zondag opnieuw een klimaatactie.

Dit keer staat de actie in het teken van 'Overshoot Day'. Dat is de dag in het jaar waarop er evenveel grondstoffen zijn verbruikt als de Aarde in datzelfde jaar kan produceren.

Grondstoffen
Op welke dag Overshoot Day in een land valt, wordt elk jaar opnieuw berekend. Vorig jaar was dat in Nederland op 14 april, daarom wordt de actie dit jaar op die datum gehouden. Jaarlijks schuift de datum iets naar voren. Volgens de organisatie zijn er in 2050 twee Aardes nodig als we vasthouden aan onze huidige levensstijl.

Doodskist
Bij de actie in Maastricht zondag gaan zo'n vijftig studenten de Sint Servaasbrug op om te demonstreren. De studenten gaan daarbij in het zwart gekleed en dragen een doodskist. Ook nemen ze borden met protestteksten mee de brug op en worden voorbijgangers geïnformeerd over de actie, die begint om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 14:00 uur.

Studenten
Overshoot Day in Maastricht wordt georganiseerd door de plaatselijke afdeling van Students4Climate, die op 15 maart ook de klimaatmars heeft georganiseerd. De organisatie is in heel Europa actief met acties om aandacht te vragen voor het klimaat. De Maastrichtse afdeling heeft voor de komende maanden nog meer klimaatacties in petto.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen