Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse studenten de straat op om Overshoot Day

Geplaatst opzaterdag 13 april 2019 - 15:02

Maastrichtse studenten organiseren zondag opnieuw een klimaatactie.

Dit keer staat de actie in het teken van 'Overshoot Day'. Dat is de dag in het jaar waarop er evenveel grondstoffen zijn verbruikt als de Aarde in datzelfde jaar kan produceren.

Grondstoffen
Op welke dag Overshoot Day in een land valt, wordt elk jaar opnieuw berekend. Vorig jaar was dat in Nederland op 14 april, daarom wordt de actie dit jaar op die datum gehouden. Jaarlijks schuift de datum iets naar voren. Volgens de organisatie zijn er in 2050 twee Aardes nodig als we vasthouden aan onze huidige levensstijl.

Doodskist
Bij de actie in Maastricht zondag gaan zo'n vijftig studenten de Sint Servaasbrug op om te demonstreren. De studenten gaan daarbij in het zwart gekleed en dragen een doodskist. Ook nemen ze borden met protestteksten mee de brug op en worden voorbijgangers geïnformeerd over de actie, die begint om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 14:00 uur.

Studenten
Overshoot Day in Maastricht wordt georganiseerd door de plaatselijke afdeling van Students4Climate, die op 15 maart ook de klimaatmars heeft georganiseerd. De organisatie is in heel Europa actief met acties om aandacht te vragen voor het klimaat. De Maastrichtse afdeling heeft voor de komende maanden nog meer klimaatacties in petto.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen