Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse student (19) onder schot genomen in Turkije

Geplaatst opzaterdag 16 juli 2016 - 20:29

Een Maastrichtse student kreeg de schrik van zijn leven toen tijdens de mislukte staatsgreep in Turkije een militair zijn wapen op hem richtte.

Dat gebeurde vrijdagnacht in Turkije, vertelt toerismestudent Sirac Siğergök (19) die stage loopt in Marmaris tegen de NOS.

Erdogan
De Maastrichtenaar zat vrijdagavond rustig tv te kijken toen hij werd opgeschrikt door een groep Turken die de straat opging op president Erodagan te steunen. Siğergök sloot zich bij de groep aan omdat hij ook de president steunt. De student keerde zich echter om toen Erdogan-aanhangers en anti Erdogan-aanhangers slaags raakten.

Wapen
Vlak bij zijn hotel landde er vervolgens twee helikopters. "Daar stormden soldaten uit. Eén van hen richtte zijn wapen op me en riep dat ik moest wegwezen", vertelt Siğergök. Een moment dat grote indruk maakte op de Maastrichtenaar. "Ik hoor nog steeds de hele dag sirenes en helikopters. Ik ben echt in de war, nog in shock denk ik. Ik had nooit verwacht dat een Turkse soldaat, die ik zo vertrouw, me onder schot zou nemen."

Naar huis
En dus wil Siğergök zo snel mogelijk terug naar huis. "Ik vind het zo jammer, ik had het hier heel erg naar mijn zin. Maar ik heb het hotel verteld dat ik stop. Mijn ouders en leraren willen dat ik terugkom en ik wil zelf ook niet meer door. Ik had nooit verwacht dat zoiets in Marmaris kon gebeuren."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Raadslid Coşkun in tranen na mislukte staatsgreep Turkije
Limburgse Turken bezorgd om familie
AFP
Roermondenaar filmt luchtaanval in Ankara
Proeflabradors Maastricht in gezinnen geplaatst
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen