Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse steekpartijen mogelijk gerelateerd

Geplaatst opdinsdag 27 maart 2018 - 15:12

Justitie onderzoekt een mogelijk verband tussen twee steekpartijen in Maastricht. In beide gevallen was Syriër Osama I. (37) betrokken.

Dat bleek dinsdagmiddag in de rechtbank in Maastricht, waar de dertiger moest voorkomen.

Lees ook: 'Verdachte van steekpartijen stak eerder iemand neer'

Chaos in Malpertuis
Osama stond dinsdag voor de rechter vanwege de meest recente steekpartij, in de Maastrichtse wijk Malpertuis op 14 december vorig jaar. Daarbij kwamen een man (46) en een vrouw (56) om het leven. Hij heeft inmiddels een verklaring afgelegd over het doodsteken van de man, maar zwijgt vooralsnog over het moment waarop hij de vrouw zou hebben doodgestoken.

Eerdere steekpartij
Hij was eerder ook verdachte in een andere steekpartij aan de Widelanken in Maastricht, waarvoor hij op 20 januari 2017 werd opgepakt. De man die hij bij dat incident neerstak, een 24-jarige Libiër, zou volgens het Openbaar Ministerie ook schuld hebben gehad. Daarom is de zaak in eerste instantie geseponeerd. Daar kon de Libiër niet mee leven. Hij vocht de beslissing aan, waardoor het Hof nu moet bepalen of Osama alsnog wordt vervolgd voor het voorval.

Zaken gekoppeld
Justitie liet dinsdag doorschemeren dat beide zaken wellicht met elkaar te maken hebben. "In het dossier wordt die suggestie wel gewekt", vertelt officier van justitie Leonard Geuns. In mei besluit het Hof of de geseponeerde zaak tegen Osama alsnog wordt doorgezet. Mocht dat het geval zijn, dan worden de steekpartijen in Malpertuis en aan de Widelanken mogelijk gebundeld in één zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen