Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse spits liep toptransfer naar Denemarken mis

Geplaatst opzaterdag 3 februari 2018 - 17:13

Aanvaller Sven Braken (24) heeft, tot zijn eigen ontzetting, naast een transfer naar het Deense FC Midtjylland gegrepen.

Zelf stond de spits open voor de verhuizing, maar werkgever NEC weigerde mee te werken. Dat meldt Voetbal International.

Lees ook: Braken blijkt een hit bij degradant NEC

Van der Vaart
De koploper van de hoogste Deense divisie meldde zich woensdag, op de laatste dag van de transfermarkt, in Nijmegen. Midtjylland, waar ook Rafael van der Vaart onder contract staat, had net spits Alexander Sørloth voor miljoenen euro's van de hand gedaan en wilde Braken als opvolger binnenhengelen. NEC had daar echter geen trek in, waardoor de stekker uit de deal ging.

Ontgoocheld
"Sven is erg ontgoocheld en dat is natuurlijk menselijk, zeker in de context van zijn situatie", zegt zaakwaarnemer Harmjan Schilperoord tegen Voetbal International. Hij doelt daarmee op het feit dat Braken halverwege december zijn basisplaats kwijtraakte bij NEC. "Voor Sven was dit een enorme sportieve, maar ook financiële verbetering, geweest."

Europees voetbal
De Deense transfer leek een unieke kans voor de Maastrichtse spits. "FC Midtjylland speelt altijd Europees voetbal, heeft afgelopen twee weken voor zestien miljoen euro aan spelers verkocht en staat bekend om haar goede scouting. Daar wilde Sven graag onderdeel van uitmaken", vertelt Schilperoord.

Doelpuntenmachine
Braken speelt pas sinds afgelopen zomer in Nijmegen. Sindsdien speelde de voormalig MVV'er 23 wedstrijden, waarvan achttien als basisspeler, en scoorde hij dertien keer. Daarnaast was hij zes keer aangever bij een doelpunt. Pepijn Lijnders, de Broekhuizense trainer van NEC, geeft echter de voorkeur aan Anass Achahbar.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen