Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse spits liep toptransfer naar Denemarken mis

Geplaatst opzaterdag 3 februari 2018 - 17:13

Aanvaller Sven Braken (24) heeft, tot zijn eigen ontzetting, naast een transfer naar het Deense FC Midtjylland gegrepen.

Zelf stond de spits open voor de verhuizing, maar werkgever NEC weigerde mee te werken. Dat meldt Voetbal International.

Lees ook: Braken blijkt een hit bij degradant NEC

Van der Vaart
De koploper van de hoogste Deense divisie meldde zich woensdag, op de laatste dag van de transfermarkt, in Nijmegen. Midtjylland, waar ook Rafael van der Vaart onder contract staat, had net spits Alexander Sørloth voor miljoenen euro's van de hand gedaan en wilde Braken als opvolger binnenhengelen. NEC had daar echter geen trek in, waardoor de stekker uit de deal ging.

Ontgoocheld
"Sven is erg ontgoocheld en dat is natuurlijk menselijk, zeker in de context van zijn situatie", zegt zaakwaarnemer Harmjan Schilperoord tegen Voetbal International. Hij doelt daarmee op het feit dat Braken halverwege december zijn basisplaats kwijtraakte bij NEC. "Voor Sven was dit een enorme sportieve, maar ook financiële verbetering, geweest."

Europees voetbal
De Deense transfer leek een unieke kans voor de Maastrichtse spits. "FC Midtjylland speelt altijd Europees voetbal, heeft afgelopen twee weken voor zestien miljoen euro aan spelers verkocht en staat bekend om haar goede scouting. Daar wilde Sven graag onderdeel van uitmaken", vertelt Schilperoord.

Doelpuntenmachine
Braken speelt pas sinds afgelopen zomer in Nijmegen. Sindsdien speelde de voormalig MVV'er 23 wedstrijden, waarvan achttien als basisspeler, en scoorde hij dertien keer. Daarnaast was hij zes keer aangever bij een doelpunt. Pepijn Lijnders, de Broekhuizense trainer van NEC, geeft echter de voorkeur aan Anass Achahbar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen