Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse songfestival-fan overtuigt van zege

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 18:05

Massaal kijken mensen vanavond, en zeker zaterdag naar het Eurovisie Songfestival. Bij Café Roze in Maastricht, de stamkroeg van het COC Limburg, zijn ze overtuigd van een Nederlandse zege.

John Marten was zeventien jaar toen Nederland voor het laatst won. Dat was in 1975 toen Teach in (met Ding-a-Dong) ons land in extase bracht.

WK-finale
Daarna waren we nog wel een paar keer dichtbij, maar meestal was het een mislukking, weet Marten ook. "Maar nu zijn we eindelijk weer eens favoriet. Voor ons voelt het alsof we een WK-finale gaan spelen. En die halve finale vanavond is echt maar een formaliteit", aldus een overtuigende liefhebber, die het liedje van Duncan Laurence ook wel 'homo-erotisch' vindt.

Maar mede omdat het lekker meezingt denkt hij dat Europa massaal stemt voor het lied 'Arcade'. Donderdagavond is de tweede halve finale. Dinsdag voorspelde John zeven van de tien finalisten goed.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen