Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse songfestival-fan overtuigt van zege

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 18:05

Massaal kijken mensen vanavond, en zeker zaterdag naar het Eurovisie Songfestival. Bij Café Roze in Maastricht, de stamkroeg van het COC Limburg, zijn ze overtuigd van een Nederlandse zege.

John Marten was zeventien jaar toen Nederland voor het laatst won. Dat was in 1975 toen Teach in (met Ding-a-Dong) ons land in extase bracht.

WK-finale
Daarna waren we nog wel een paar keer dichtbij, maar meestal was het een mislukking, weet Marten ook. "Maar nu zijn we eindelijk weer eens favoriet. Voor ons voelt het alsof we een WK-finale gaan spelen. En die halve finale vanavond is echt maar een formaliteit", aldus een overtuigende liefhebber, die het liedje van Duncan Laurence ook wel 'homo-erotisch' vindt.

Maar mede omdat het lekker meezingt denkt hij dat Europa massaal stemt voor het lied 'Arcade'. Donderdagavond is de tweede halve finale. Dinsdag voorspelde John zeven van de tien finalisten goed.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen