Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse Saman komt na stemproblemen met eigen album

Geplaatst opvrijdag 25 juni 2021 - 11:34

De Maastrichtse zanger Saman komt na jaren herstellen van stemproblemen met een eigen soloalbum.

Plannen voor een eigen album waren er al langer, maar een poliep op zijn stembanden gooide roet in het eten.

Nooit meer kunnen zingen
Vijf jaar geleden begon Saman met het schrijven van een soloplaat samen met Johan Smeets, bekend van de muziekformatie Jodymoon. Al snel werd de poliep ontdekt en moest hij stoppen met zingen. Het herstel duurde langer dan gehoopt. "Mijn stem deed het simpelweg niet meer. Heel lang heb ik gedacht dat ik nooit meer zou kunnen zingen."

Dynamische pop
Het heeft vier jaar geduurd voordat Samans stem weer in optimale vorm was en hij verder kon met het album. Inmiddels is hij samen met Smeets druk bezig het album te voltooien. Saman beschrijft zijn muziekstijl als 'dynamische pop'. "Ik vind het heel speciaal dat ik in Maastricht, mijn thuis, nu mijn eerste soloalbum opneem."

Thuiskomen
Saman begon met zingen bij muziekschool Kumulus in Maastricht. Op zijn twintigste vertrok hij naar het conservatorium in Amsterdam. In de periode daarna speelde hij in diverse bandjes, waaronder Purple Panic. De zanger woont inmiddels 15 jaar in Amsterdam, maar is de hechte band met Maastricht nooit verloren. "Ik kom er nog zeer regelmatig voor een bezoek aan familie en vrienden. Het voelt dan als thuiskomen."

Deze zomer komt de eerste single uit en in het najaar wordt zijn album gelanceerd. Saman geeft zaterdag op L1 radio een voorproefje van zijn album in het L1 Cultuurcafé.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen