Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse in quarantainegebied in Noord-Italië

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 17:31

"Corona in Italië is geen gewoon griepje."

Dat zegt de Maastrichtse Angelique Felix.

Maatregelen
Zij woont in het quarantainegebied in Noord-Italië. Door de maatregelen van de overheid kan de kleuterjuf geen kant op.

Video: L1

Kleuterjuf
Felix geeft sinds enkele jaren les als kleuteronderwijzeres in de regio Lombardije. Haar woonplaats Lecco bevindt zich middenin de rode zone. In het gebied waar Felix woont zijn 5.000 besmettingen bekend. In haar eigen dorp zijn ongeveer 66 corona-gevallen.

Keuzes
Italië heeft inmiddels te kampen met een grote epidemie. Het land is sinds maandagavond op slot gegaan en er geldt een reisbeperking voor Italianen. "Ik wil niemand bang maken, maar de situatie in Italië is heel erg dramatisch", vertelt Felix. "We hebben intensieve therapiereanimatie op alle ziekenhuizen, alle bedden zijn vol."

Moeder
Felix maakt zich vooral zorgen om haar moeder in Maastricht. "Ze is op leeftijd en valt in de risicocategorie. Als er iets met haar gebeurt kan ik er niet naar toe", zegt Felix. "Dat vind ik misschien wel het ergste."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen