Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse proef met bier in plastic lijkt geslaagd

Geplaatst opzondag 7 februari 2016 - 13:40

De proef met bier in plastic tijdens het carnaval in Maastricht, lijkt geslaagd. Tot nu toe zijn er in het academisch ziekenhuis nog geen slachtoffers met glasverwondingen binnengebracht.

Vorig jaar was het aantal verwondingen door glasscherven in Maastricht verdrievoudigd. Daarom vond de gemeente het noodzakelijk om dit jaar een proef met bier in plastic te houden.

Veiligheid
Op straat wordt alleen nog bier uit plastic glazen gedronken, alleen in café's mag het bier nog wel in glas geschonken worden. Vorig jaar moesten in Maastricht tijdens en na carnaval in totaal 215 mensen worden behandeld aan glasverwondingen. Ook reden hulpdiensten in het verleden vaak lek in het verkeer vanwege de glasscherven op straat.

Lees ook: Maastrichtse carnavalist krijgt meer bier door plastic beker

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op Vastelaovend in Limburg en L11 Alaaf

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ophef over bier in plastic tijdens carnaval in Maastricht
‘Drie keer zoveel glasverwondingen tijdens carnaval'
Maastricht wil plastic bierbekers recyclen tijdens carnaval
Bierbekergelazer Maastricht opgerakeld door Europese regel
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen