Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse prijs van verdienste voor Ironman-helden

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 20:35

Ironman-helden Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjes zijn gehuldigd in Maastricht.

Wethouder Jongen gaf de prijs van verdienste aan de twee Ironman-deelnemers. Dat gebeurde tijdens het sportgala Maastricht, georganiseerd door die gemeente. In de goedgevulde zaal van de AINSI was er veel waardering voor de enorme prestatie van Van Eijsden en Wijntjes.

Indrukwekkend
Het tweetal leverde vorig jaar een indrukwekkende prestatie bij de Ironman van Maastricht. Mathon van Eijsden nam daarin Glenn Wijntjes, die door een spierziekte zelf niet meer kan sporten, op sleeptouw. Ze legden het parcours van de Ironman af met behulp van een bootje, een bakfiets en een speciale rolstoel.

Spierziekte
Zij haalden met hun prestatie een bedrag van 17.000 euro op voor onderzoek naar de Ataxie van Friedreich, een spierziekte. Ook mochten ze het startgeld dat Tom Dumoulin voor de Ridderronde in Maastricht kreeg, op hun rekening bijschrijven.

#WijZijnLimburg ging eerder op bezoek bij de Ironman-helden:

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen