Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse prijs van verdienste voor Ironman-helden

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 20:35

Ironman-helden Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjes zijn gehuldigd in Maastricht.

Wethouder Jongen gaf de prijs van verdienste aan de twee Ironman-deelnemers. Dat gebeurde tijdens het sportgala Maastricht, georganiseerd door die gemeente. In de goedgevulde zaal van de AINSI was er veel waardering voor de enorme prestatie van Van Eijsden en Wijntjes.

Indrukwekkend
Het tweetal leverde vorig jaar een indrukwekkende prestatie bij de Ironman van Maastricht. Mathon van Eijsden nam daarin Glenn Wijntjes, die door een spierziekte zelf niet meer kan sporten, op sleeptouw. Ze legden het parcours van de Ironman af met behulp van een bootje, een bakfiets en een speciale rolstoel.

Spierziekte
Zij haalden met hun prestatie een bedrag van 17.000 euro op voor onderzoek naar de Ataxie van Friedreich, een spierziekte. Ook mochten ze het startgeld dat Tom Dumoulin voor de Ridderronde in Maastricht kreeg, op hun rekening bijschrijven.

#WijZijnLimburg ging eerder op bezoek bij de Ironman-helden:

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen