Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse moeder cel in na diefstallen met zoontje (8)

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 16:47

Een Maastrichtse vrouw die in Hasselt woont is maandag tot vijf jaar cel veroordeeld voor het plegen van verschillende diefstallen.

De 35-jarige dievegge schroomde niet om haar zoontje van 8 jaar daarbij in te zetten, schrijft de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Van kousen tot glijmiddel
In een Hasseltse supermarkt probeerde ze verschillende spullen onder haar kleding mee naar buiten te smokkelen. Ze probeerde er tot vier keer toe te stelen. Onder andere multimedia, kousen en glijmiddel ter waarde van 49 tot 140 euro verdwenen onder haar kleding.

Tot buiten kwam de vrouw nooit, want ze werd telkens opgemerkt en dan geconfronteerd met de camera-opnames. De vrouw verantwoordde zich volgens de krant door te zeggen dat ze moest rondkomen van een uitkering.

Verder stal ze ook nog een speelgoedauto van 110 euro en stuurde ze een op Facebook Marketplace verkochte jas nooit op naar de koper.

Buit in broek zoontje
In twee gevallen schakelde ze de hulp van haar zoontje in. Een keer werd hij voor een beveiligingscamera neergezet, zodat ze haar slag kon slaan. De andere keer liet ze hem met een schroevendraaier iets saboteren om bij de buit te kunnen en verstopte die vervolgens in zijn broek. Niet geheel onopvallend: ook hier zag een winkelmedewerker alles gebeuren.

De in Hasselt woonachtige Maastrichtse kwam niet opdagen bij justitie. Ze is tot vijf jaar cel veroordeeld met een boete van 1.600 euro. Een arrestatiebevel is uitgevaardigd.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen