Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse marathon gaat op andere locatie door

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 22:25

Het hardloopevenement Groene Loper Run, waar de marathon van Maastricht een onderdeel van is, gaat op 11 oktober door.

De organisatie wijkt uit naar een andere locatie waar de wedstrijd zonder publiek wordt afgewerkt en alle coronamaatregelen gewaarborgd kunnen worden. Dat meldt de organisatie van Groene Loper Run.

Rand van de stad
Normaal gesproken zijn de start en finish van alle parcoursen op de Groene Loper in Maastricht. Dit jaar zullen de wedstrijden aan de rand van de stad beginnen en eindigen, namelijk op een grasweide tussen de A2 en Kasteel Geusselt.

Gezondheid waarborgen
De parcoursen van Maastricht Marathon en de andere afstanden zijn gedeeltelijk gewijzigd. Ook publiek is niet welkom. Volgens de organisatie zijn alle aanpassingen noodzakelijk om de gezondheid en veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en inwoners te kunnen waarborgen.

Gezondheidscheck
Iedere deelnemer krijgt een gezondheidscheck en een temperatuurmeting voorafgaand aan de wedstrijd. "Deelnemers komen zo in een bubbel terecht en binnen die wedstrijdbubbel is anderhalve meter afstand houden geen eis", zegt Vincent van der Stouwe, organisator van het evenement. "Maar gezien de ruimte op de parcoursen zijn de wedstrijden van zichzelf al zo goed als coronaproof."

Vanwege de verplaatsing van het evenement kan alleen het onderdeel Maastricht Sport Kids Run niet doorgaan.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen