Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse marathon gaat op andere locatie door

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 22:25

Het hardloopevenement Groene Loper Run, waar de marathon van Maastricht een onderdeel van is, gaat op 11 oktober door.

De organisatie wijkt uit naar een andere locatie waar de wedstrijd zonder publiek wordt afgewerkt en alle coronamaatregelen gewaarborgd kunnen worden. Dat meldt de organisatie van Groene Loper Run.

Rand van de stad
Normaal gesproken zijn de start en finish van alle parcoursen op de Groene Loper in Maastricht. Dit jaar zullen de wedstrijden aan de rand van de stad beginnen en eindigen, namelijk op een grasweide tussen de A2 en Kasteel Geusselt.

Gezondheid waarborgen
De parcoursen van Maastricht Marathon en de andere afstanden zijn gedeeltelijk gewijzigd. Ook publiek is niet welkom. Volgens de organisatie zijn alle aanpassingen noodzakelijk om de gezondheid en veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en inwoners te kunnen waarborgen.

Gezondheidscheck
Iedere deelnemer krijgt een gezondheidscheck en een temperatuurmeting voorafgaand aan de wedstrijd. "Deelnemers komen zo in een bubbel terecht en binnen die wedstrijdbubbel is anderhalve meter afstand houden geen eis", zegt Vincent van der Stouwe, organisator van het evenement. "Maar gezien de ruimte op de parcoursen zijn de wedstrijden van zichzelf al zo goed als coronaproof."

Vanwege de verplaatsing van het evenement kan alleen het onderdeel Maastricht Sport Kids Run niet doorgaan.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen