Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse manifestatie tegen dreigende oorlog met Iran

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 23:08

Verschillende maatschappelijke organisaties in Maastricht houden komende zondag een manifestatie om te demonstreren tegen een op handen zijnde oorlog met Iran.

Amnesty Maastricht, de Internationale Socialisten, GroenLinks Maastricht en Extinction Rebellion Maastricht hebben deze week de koppen bij elkaar gestoken over de situatie in het Midden-Oosten. Iran heeft vergelding aangekondigd voor de dood van twee hooggeplaatste militairen, die zijn omgekomen bij een gerichte aanval van de Verenigde Staten.

Urgentie
Vanwege de hoog opgelopen spanningen tussen de VS en Iran is de situatie urgent en willen de organisaties zo snel mogelijk demonstreren. De organisaties houden er rekening mee dat Nederland betrokken kan raken in een eventuele oorlog, aangezien de Nederlandse regering de Amerikaanse aanval niet heeft veroordeeld.

De demonstratie is zondag om 14:00 uur op de Markt in Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen