Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse manifestatie tegen dreigende oorlog met Iran

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 23:08

Verschillende maatschappelijke organisaties in Maastricht houden komende zondag een manifestatie om te demonstreren tegen een op handen zijnde oorlog met Iran.

Amnesty Maastricht, de Internationale Socialisten, GroenLinks Maastricht en Extinction Rebellion Maastricht hebben deze week de koppen bij elkaar gestoken over de situatie in het Midden-Oosten. Iran heeft vergelding aangekondigd voor de dood van twee hooggeplaatste militairen, die zijn omgekomen bij een gerichte aanval van de Verenigde Staten.

Urgentie
Vanwege de hoog opgelopen spanningen tussen de VS en Iran is de situatie urgent en willen de organisaties zo snel mogelijk demonstreren. De organisaties houden er rekening mee dat Nederland betrokken kan raken in een eventuele oorlog, aangezien de Nederlandse regering de Amerikaanse aanval niet heeft veroordeeld.

De demonstratie is zondag om 14:00 uur op de Markt in Maastricht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen