Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse manager schrijft biografie over Anneke Grönloh

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 20:10

Bart Peeters uit Maastricht tekende twintig jaar lang samen met zangeres Anneke Grönloh verhalen op uit haar leven.

De manager stond haar ruim dertig jaar bij. Zijn boek werd donderdag gepresenteerd in koninklijk theater Carré.

Als een moeder
"Het was meer mijn moeder dan een artiest", zegt Peeters. Hij heeft twintig jaar gedaan over het levensverhaal van de zangeres. Een boek over een Indisch meisje tot een van de grootste zangeressen van ons land. Volgens Peters was het Grönloh helemaal niet te doen om een biografie te krijgen.

Sandra Reemer en Jos Brink
Ze vond dat niet nodig naast alle lp's, singles en merchandising, maar naar mate de gezondheid van de zangeres achteruit ging werd toch besloten een boek te maken over haar leven. Ook veel vrienden uit de showbizzwereld hebben meegewerkt aan het boek. "Bijzonder", zo zegt de Maastrichtenaar. "Juist omdat veel van haar vrienden niet meer onder ons zijn zoals Jos Brink en Sandra Reemer, maar die staan nog wel in het boek."

Lees ook: Anneke Grönloh zong 'Brandend Zand' voor het laatst in Weert

Drankverslaving
Ook de donkere tijden van de zangeres komen in het boek voor. Zo ook de vermeende drankverslaving van Grönloh. Peeters is daar stellig in. "Dat kwam door Paul de Leeuw. Die zette haar neer als drankverslaafde. Zowel de manager als de zangeres hebben daar nooit interviews over gegeven. Een rechtszaak stelde de zangeres in het gelijk en daarmee was de kous af. Toen de Leeuw zijn excuus heeft aangeboden was de kous af."

Naast het boek is er ook een lp uitgebracht met nooit uitgebrachte nummers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen