Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse lanceert plaat met raplegende Snoop Dogg

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 19:12

Een meisjesdroom die werkelijkheid is geworden voor de Maastrichtse zangeres Frederique Hochstenbag. Ze vertrok in 2019 naar Amerika om de muziekindustrie te veroveren.

En dat is gelukt. Onder haar artiestennaam Odillia kwam binnen een jaar de single End Of The World uit, die de hitlijsten in Amerika bestormde.

Nieuwe single
Sinds begin oktober is haar nieuwste plaat uit, Break It Down. Daarvoor werkte ze met niemand minder dan de Amerikaanse rapper Snoop Dogg.

Maar een makkelijke weg was het zeker niet, zegt Hochstenbag vrijdagavond in L1mburg Centraal.

Dag in, dag uit
Voordat de zangeres richting de metropool aan de westkust van Amerika vertrok, heeft ze tien jaar lang aan haar muziek gewerkt. Ze stond dus niet met lege handen bij de platenlabels.

"Ik wilde bij Interscope Records tekenen, want daar ben ik van kleins af aan al fan van. En daar stond ik dus elke dag voor de deur", vertelt Hochstenbag. Maar een uitnodiging kreeg ze niet. Ze besloot tactieken te bedenken om binnen te komen en wachtte de 'muziekbazen' van het label op. Dat werd haar niet in dank afgenomen. Ze wilden haar nog niet eens aanhoren en wimpelden haar af.

De grote sterren
Het werd tijd voor plan B. Ze zocht plekken op waar de grote muzieksterren samenkomen. In een hotelbar liep ze haar manager tegen het lijf en toen ging het balletje rollen.

Bloot
Ze dook de studio in met Snoop Dogg, bekend van zijn nummers als Still D.R.E., The Next Episode en Drop It Like It’s Hot. Daar werd het nummer Break It Down geboren. Opvallend detail: veel bloot in de clip. Maar dat is volgens Hochstenbag niet per se de manier om het te maken in Los Angeles. Het blote gedeelte past toevallig bij het nummer dat gemaakt is, zegt de zangeres.

Alles draait om muziek
Hochstenbag woont grotendeels in Los Angeles en is 24/7 bezig met muziek. Een sociaal leven heeft ze ook maar weinig, het is hard werken. "Ik zit veel in de studio en ben bezig met samenwerkingen. En nu met corona is het iets lastiger. Anders had ik ook shows gehad."

Onbegrip
Toch hadden haar ouders een ander toekomstbeeld voor zich. "Ik heb niet het 'normale' weggetje bewandeld. Ik had een andere visie: muziek maken. En dat begreep mijn familie eerst niet, maar nu zijn ze blij met het resultaat", legt de zangeres uit.

Naar de top
Vertrekken uit de stad van de engelen ziet Hochstenbag nog niet zitten. Haar samenwerking met Snoop Dogg smaakt naar meer. Over vijf jaar hoopt ze op het podium te staan met Lady Gaga, Beyoncé en Rihanna.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen