Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse kroeg voor eventjes 'Belgisch' tijdens EK

Geplaatst opwoensdag 8 juni 2016 - 7:27

Een Maastrichtse kroegbaas heeft een opmerkelijke manier gevonden om toch een slaatje te kunnen slaan uit het komende EK Voetbal.

Kastelein Coen Smits, eigenaar van café de Pepel, baalde er behoorlijk van dat ons land deze zomer niet actief is in Frankrijk.

Belgisch grondgebied
Omdat zijn kroeg op een steenworp afstand van de Belgische grens ligt, was een oplossing voor de sportieve misère snel gevonden. Smits verplaatst deze week de
grenspaaltjes, waardoor zijn kroeg voor even op 'Belgisch grondgebied' ligt. "Door het verplaatsen van de grenspaaltjes zijn we even Belgen. En die gaan wel naar het EK", vertelt Smits in De Telegraaf.

Beetje illegaal
En daar blijft het niet bij. De kroegbaas neemt geen halve maatregelen. "Er komt een fanfare die de Brabançonne zal spelen, het Belgische volkslied. De pastoor zal er ook bij zijn. Een beetje illegaal, maar wel heel officieel",
grapt Smits.

Gunnen
Of het stuntje de kroeg veel extra bezoekers oplevert, is de vraag. De eigenaar hoopt in ieder geval op een gemengd publiek. "In de grensregio gunnen Belgen en Hollanders elkaar sportief succes."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen