Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse kroeg voor eventjes 'Belgisch' tijdens EK

Geplaatst opwoensdag 8 juni 2016 - 7:27

Een Maastrichtse kroegbaas heeft een opmerkelijke manier gevonden om toch een slaatje te kunnen slaan uit het komende EK Voetbal.

Kastelein Coen Smits, eigenaar van café de Pepel, baalde er behoorlijk van dat ons land deze zomer niet actief is in Frankrijk.

Belgisch grondgebied
Omdat zijn kroeg op een steenworp afstand van de Belgische grens ligt, was een oplossing voor de sportieve misère snel gevonden. Smits verplaatst deze week de
grenspaaltjes, waardoor zijn kroeg voor even op 'Belgisch grondgebied' ligt. "Door het verplaatsen van de grenspaaltjes zijn we even Belgen. En die gaan wel naar het EK", vertelt Smits in De Telegraaf.

Beetje illegaal
En daar blijft het niet bij. De kroegbaas neemt geen halve maatregelen. "Er komt een fanfare die de Brabançonne zal spelen, het Belgische volkslied. De pastoor zal er ook bij zijn. Een beetje illegaal, maar wel heel officieel",
grapt Smits.

Gunnen
Of het stuntje de kroeg veel extra bezoekers oplevert, is de vraag. De eigenaar hoopt in ieder geval op een gemengd publiek. "In de grensregio gunnen Belgen en Hollanders elkaar sportief succes."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen