Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse kroeg voor eventjes 'Belgisch' tijdens EK

Geplaatst opwoensdag 8 juni 2016 - 7:27

Een Maastrichtse kroegbaas heeft een opmerkelijke manier gevonden om toch een slaatje te kunnen slaan uit het komende EK Voetbal.

Kastelein Coen Smits, eigenaar van café de Pepel, baalde er behoorlijk van dat ons land deze zomer niet actief is in Frankrijk.

Belgisch grondgebied
Omdat zijn kroeg op een steenworp afstand van de Belgische grens ligt, was een oplossing voor de sportieve misère snel gevonden. Smits verplaatst deze week de
grenspaaltjes, waardoor zijn kroeg voor even op 'Belgisch grondgebied' ligt. "Door het verplaatsen van de grenspaaltjes zijn we even Belgen. En die gaan wel naar het EK", vertelt Smits in De Telegraaf.

Beetje illegaal
En daar blijft het niet bij. De kroegbaas neemt geen halve maatregelen. "Er komt een fanfare die de Brabançonne zal spelen, het Belgische volkslied. De pastoor zal er ook bij zijn. Een beetje illegaal, maar wel heel officieel",
grapt Smits.

Gunnen
Of het stuntje de kroeg veel extra bezoekers oplevert, is de vraag. De eigenaar hoopt in ieder geval op een gemengd publiek. "In de grensregio gunnen Belgen en Hollanders elkaar sportief succes."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen