Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse kapperszaak om middernacht al open

Geplaatst opmaandag 11 mei 2020 - 6:06

Salon Craft opende maandag al om 00:00 uur zijn deuren om de klanten van een knipbeurt te voorzien. De Maastrichtse kapperszaak kreeg voor deze ludieke actie een speciale vergunning van de gemeente.

Premier Rutte kondigde vorige week woensdag tijdens een persconferentie aan dat alle kapperszaken in Nederland weer vanaf maandag open mogen. Vanwege het coronavirus moesten alle kappers in Nederland hun deuren medio maart sluiten.

Uit de hand gelopen grap
Het idee om de zaak om middernacht te openen, ontstond na de persconferentie van Rutte. "Het leek ons wel een leuk idee om na zeven weken sluiting dit moment te vieren met een ludieke actie. Het begon eigenlijk als een grap maar dat is nu wel een beetje uit de hand gelopen", zegt Eric Craft in een goed gevulde kapperszaak.

Video: L1

Speciale knipbeurt
Op deze speciale heropening kwamen landelijke pers en een aantal eerste klanten af. Voor de klanten was het een knipbeurt om nooit meer te vergeten. "Dit ga ik niet snel meer meemaken denk ik. Het voelt best gek om op dit tijdstip geknipt te worden. Maar wel ontzettend leuk om mee te maken. Ik heb na zeven weken sluiting hier toch echt wel naar uitgekeken", zegt een gekortwiekte klant.

Gemist
Craft heeft de schaar en de kappersstoelen zeven weken moeten missen. Hij is dan ook weer blij dat hij nu weer mag werken. "Het is best een moeilijke periode voor ons geweest. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ik hoop dat ik zo'n sluiting ook nooit meer hoef mee te maken. Het voelt goed om weer met een schaar in mijn handen te staan."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen