Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse juf: 'Het Luizenmoederlied lijkt op mijn lied'

Geplaatst opzondag 4 februari 2018 - 19:23

Heel Nederland zingt sinds kort het liedje 'Hallo Allemaal' uit de hitserie De Luizenmoeder. In Maastricht wordt het liedje al bijna dertig jaar lang gezongen. Sterker nog, het liedje is mogelijk ook hier bedacht.

"Het Luizenmoederlied is niet letterlijk overgenomen, maar je hoort wel de gelijkenis met mijn lied", zegt de Maastrichtse Marijk Greweldinger, lerares en eigenaresse van een atelier voor kinderen.

Overvallen
"Ik werd er door iemand op geattendeerd dat het lied van De Luizenmoeder wel héél erg veel op mijn versie leek", zegt de Maastrichtse juf. "Toen ik het hoorde werd ik er een beetje door overvallen. Er zitten heel veel overeenkomsten in."

Hallo
Greweldinger schreef het liedje 'Hallo' in 1988 ter gelegenheid van de geboorte van haar dochter. "Om precies te zijn is het liedje op de Wilhelminasingel geschreven. Daar woonde ik destijds. Ik zing het nog steeds elke dag minstens dertig keer", zegt ze. "In de klas of in mijn atelier wordt het altijd uit volle borst gezongen."

Het liedje van de Maastrichtse juf is op de pagina van het AD te beluisteren.

Geen geld
De Maastrichtse is niet uit op geld. "Ik zou het alleen leuk vinden om te weten of ze mijn lied als inspiratiebron hebben gebruikt. Ik hoef er absoluut geen geld voor. Een stukje erkenning is meer dan voldoende", zegt ze. "Sinds 1988 heb ik op veel plekken les gegeven. Ook heb ik overal in in het land bijscholing gegeven. En uiteraard werd daar ook gezongen. Dus het zou best kunnen dat iemand daar mijn liedje heeft opgepikt.

Basisschool
De Luizenmoeder is de meest besproken serie van de Nederlandse televisie van dit moment. De serie is te zien op NPO3 en trekt elke week miljoenen kijkers. De serie gaat over een juf, meester en moeder op een basisschool.

Lees ook: Hadewych Minis maakt Luizenmoeder-traktatie

Carnaval
Ook is er inmiddels een Limburgse versie van het populaire lied.

Lees ook: Daar is hij: de Limburgse versie van de Luizenmoeder-hit

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen