Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse juf: 'Het Luizenmoederlied lijkt op mijn lied'

Geplaatst opzondag 4 februari 2018 - 19:23

Heel Nederland zingt sinds kort het liedje 'Hallo Allemaal' uit de hitserie De Luizenmoeder. In Maastricht wordt het liedje al bijna dertig jaar lang gezongen. Sterker nog, het liedje is mogelijk ook hier bedacht.

"Het Luizenmoederlied is niet letterlijk overgenomen, maar je hoort wel de gelijkenis met mijn lied", zegt de Maastrichtse Marijk Greweldinger, lerares en eigenaresse van een atelier voor kinderen.

Overvallen
"Ik werd er door iemand op geattendeerd dat het lied van De Luizenmoeder wel héél erg veel op mijn versie leek", zegt de Maastrichtse juf. "Toen ik het hoorde werd ik er een beetje door overvallen. Er zitten heel veel overeenkomsten in."

Hallo
Greweldinger schreef het liedje 'Hallo' in 1988 ter gelegenheid van de geboorte van haar dochter. "Om precies te zijn is het liedje op de Wilhelminasingel geschreven. Daar woonde ik destijds. Ik zing het nog steeds elke dag minstens dertig keer", zegt ze. "In de klas of in mijn atelier wordt het altijd uit volle borst gezongen."

Het liedje van de Maastrichtse juf is op de pagina van het AD te beluisteren.

Geen geld
De Maastrichtse is niet uit op geld. "Ik zou het alleen leuk vinden om te weten of ze mijn lied als inspiratiebron hebben gebruikt. Ik hoef er absoluut geen geld voor. Een stukje erkenning is meer dan voldoende", zegt ze. "Sinds 1988 heb ik op veel plekken les gegeven. Ook heb ik overal in in het land bijscholing gegeven. En uiteraard werd daar ook gezongen. Dus het zou best kunnen dat iemand daar mijn liedje heeft opgepikt.

Basisschool
De Luizenmoeder is de meest besproken serie van de Nederlandse televisie van dit moment. De serie is te zien op NPO3 en trekt elke week miljoenen kijkers. De serie gaat over een juf, meester en moeder op een basisschool.

Lees ook: Hadewych Minis maakt Luizenmoeder-traktatie

Carnaval
Ook is er inmiddels een Limburgse versie van het populaire lied.

Lees ook: Daar is hij: de Limburgse versie van de Luizenmoeder-hit

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen