Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastrichtse jongeren sluiten zich aan bij IS

Geplaatst opdonderdag 18 september 2014 - 21:24

Twee Maastrichtse jongeren zijn afgereisd naar vermoedelijk Syrië of Irak om zich daar aan te sluiten bij de strijd van de Islamitische Staat.

Het zou gaan om twee negentienjarige jongens van Koerdische en Marokkaanse afkomst, die begin deze week zijn vertrokken.

Afscheidsbrief
Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie wil enkel kwijt dat aangifte is gedaan van vermissing van twee jongeren. Volgens bronnen hebben de twee een afscheidsbrief achtergelaten.

Paspoort geweigerd
Het is niet voor het eerst dat iemand uit Maastricht als Islamitisch strijder wil vertrekken naar Syrië of Irak. In februari werd de aanvraag voor een paspoort van een jonge Maastrichtse geweigerd, omdat ze daarmee mogelijk naar het oorlogsgebied wilde afreizen. De achttienjarige bekeerlinge stond op een lijst met mogelijke jihadisten van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Haar advocate ontkende dat ze plannen in die richting had, maar later dit jaar is de Maastrichtse toch met onbekende bestemming vertrokken uit Nederland.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

IS-strijders
Hoes: 'Vertrek Jihadgangers was verrassing'
'Maastrichtse jihadist (19) dood in Irak'
Maastrichtse moeder bevrijdt jihadbruid uit Syrië
Hoes: 'Aanpak radicalen moeizaam proces'
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen