Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse jihadist Mohammed G. zes jaar de cel in

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 14:48

De Maastrichtse kalifaatganger Mohammed G. is dinsdag veroordeeld tot zes jaar cel.

Dat is twee jaar minder dan het Openbaar Ministerie eiste.

Terroristisch oogmerk
De rechtbank in Rotterdam veroordeelt hem voor het deelnemen aan een organisatie gelieerd aan Islamitische Staat. De rechtbank houdt Mohammed G. verantwoordelijk voor doodslag en moord uit een terroristisch oogmerk en wapenbezit.

Lees ook: Mohammed G.: grootspraak of gewelddadige jihadist?

Trainingskamp Somaliland
Volgens de rechter verdiepte G. zich, nadat hij vastzat op de terroristenafdeling in Vught, in cryptovaluta. Samen met twee andere personen met wie Mohammed G. omging, zamelden ze geld in voor een trainingskamp en nog op te richten kalifaat in Somaliland. De twee kompanen van G. ontvoerden en vermoorden daarbij rijke mensen. De Maastrichtenaar zou het geld van de rijke slachtoffers daarbij omzetten in cryptovaluta.

Lees ook: Gevangenisstraf voor Limburgse jihadist

Aanslagen
Verdachte G. heeft volgens de rechtbank met Abu H., een van zijn kompanen, gesproken over het aanschaffen van raketten, wapens en drones voor het trainingskamp. Dat trainingskamp maar ook de ontvoeringen hadden volgens de rechter geen ander doel dan het voorbereiden van het plegen van terroristische aanslagen.

Lees ook: Mohammed G. betrokken bij dodelijke kidnap Zuid-Afrika

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen