Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastrichtse jihadist (19) dood in Irak'

Geplaatst opmaandag 17 november 2014 - 6:00

Van de twee 19-jarige Maastrichtenaren die in september naar Syrië of Irak vertrokken, is één vrijwel zeker dood. Het zou gaan om Sultan Berzel, van Marokkaanse afkomst.

Zijn overlijden werd zondagmiddag op sociale netwerken van moslimjongeren in Maastricht bekendgemaakt, waarna condoleances van vrienden, bekenden en moslimgemeenschap volgden.

Burgemeester
De gemeente Maastricht kan de dood van de jongen nog niet bevestigen. "Het gaat op dit moment om geruchten binnen de Marokkaanse gemeenschap. Bevestiging kan alleen via de overheden ter plekke", zegt burgemeester Onno Hoes.

Explosie
De Maastrichtenaar zou vorige week zijn omgekomen bij een explosie in Bagdad. Eerder werd bekend dat een Nederlandse jihadist zich onder de naam Abu Abdullah al-Hollandi op 12 november met een bomvest heeft opgeblazen in Bagdad.

Hierbij zouden veel doden en gewonden zijn gevallen bij een politiehoofdkwartier.

Twitter
Dit nieuws werd door Islamitische Staat (IS) zelf op Twitter gezet en ook gemeld door een goed ingelichte Amerikaanse jihadmonitorgroep.

Maar nu pas wordt de mogelijke link met de Maastrichtenaar duidelijk, omdat moment van dood, plaats van dood en nationaliteit overeenkomen met gegevens die zondag werden bevestigd door bronnen in Maastricht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vader Maastrichtse jihadist kon hem niet tegenhouden
Video zelfmoordterrorist Sultan uit Maastricht opgedoken
Hoes: 'Paspoort jihadisten afpakken is niet genoeg'
'Dna-match Maastrichtse zelfmoordterrorist Sultan Berzel'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen