Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastrichtse jihadist (19) dood in Irak'

Geplaatst opmaandag 17 november 2014 - 6:00

Van de twee 19-jarige Maastrichtenaren die in september naar Syrië of Irak vertrokken, is één vrijwel zeker dood. Het zou gaan om Sultan Berzel, van Marokkaanse afkomst.

Zijn overlijden werd zondagmiddag op sociale netwerken van moslimjongeren in Maastricht bekendgemaakt, waarna condoleances van vrienden, bekenden en moslimgemeenschap volgden.

Burgemeester
De gemeente Maastricht kan de dood van de jongen nog niet bevestigen. "Het gaat op dit moment om geruchten binnen de Marokkaanse gemeenschap. Bevestiging kan alleen via de overheden ter plekke", zegt burgemeester Onno Hoes.

Explosie
De Maastrichtenaar zou vorige week zijn omgekomen bij een explosie in Bagdad. Eerder werd bekend dat een Nederlandse jihadist zich onder de naam Abu Abdullah al-Hollandi op 12 november met een bomvest heeft opgeblazen in Bagdad.

Hierbij zouden veel doden en gewonden zijn gevallen bij een politiehoofdkwartier.

Twitter
Dit nieuws werd door Islamitische Staat (IS) zelf op Twitter gezet en ook gemeld door een goed ingelichte Amerikaanse jihadmonitorgroep.

Maar nu pas wordt de mogelijke link met de Maastrichtenaar duidelijk, omdat moment van dood, plaats van dood en nationaliteit overeenkomen met gegevens die zondag werden bevestigd door bronnen in Maastricht.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vader Maastrichtse jihadist kon hem niet tegenhouden
Video zelfmoordterrorist Sultan uit Maastricht opgedoken
Hoes: 'Paspoort jihadisten afpakken is niet genoeg'
'Dna-match Maastrichtse zelfmoordterrorist Sultan Berzel'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen