Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Maastrichtse jihadist (19) dood in Irak'

Geplaatst opmaandag 17 november 2014 - 6:00

Van de twee 19-jarige Maastrichtenaren die in september naar Syrië of Irak vertrokken, is één vrijwel zeker dood. Het zou gaan om Sultan Berzel, van Marokkaanse afkomst.

Zijn overlijden werd zondagmiddag op sociale netwerken van moslimjongeren in Maastricht bekendgemaakt, waarna condoleances van vrienden, bekenden en moslimgemeenschap volgden.

Burgemeester
De gemeente Maastricht kan de dood van de jongen nog niet bevestigen. "Het gaat op dit moment om geruchten binnen de Marokkaanse gemeenschap. Bevestiging kan alleen via de overheden ter plekke", zegt burgemeester Onno Hoes.

Explosie
De Maastrichtenaar zou vorige week zijn omgekomen bij een explosie in Bagdad. Eerder werd bekend dat een Nederlandse jihadist zich onder de naam Abu Abdullah al-Hollandi op 12 november met een bomvest heeft opgeblazen in Bagdad.

Hierbij zouden veel doden en gewonden zijn gevallen bij een politiehoofdkwartier.

Twitter
Dit nieuws werd door Islamitische Staat (IS) zelf op Twitter gezet en ook gemeld door een goed ingelichte Amerikaanse jihadmonitorgroep.

Maar nu pas wordt de mogelijke link met de Maastrichtenaar duidelijk, omdat moment van dood, plaats van dood en nationaliteit overeenkomen met gegevens die zondag werden bevestigd door bronnen in Maastricht.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Vader Maastrichtse jihadist kon hem niet tegenhouden
'Sultan zocht naar Aïcha in Islamitische Staat'
Video zelfmoordterrorist Sultan uit Maastricht opgedoken
Hoes: 'Paspoort jihadisten afpakken is niet genoeg'
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen