Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastrichtse jihadist (19) dood in Irak'

Geplaatst opmaandag 17 november 2014 - 6:00

Van de twee 19-jarige Maastrichtenaren die in september naar Syrië of Irak vertrokken, is één vrijwel zeker dood. Het zou gaan om Sultan Berzel, van Marokkaanse afkomst.

Zijn overlijden werd zondagmiddag op sociale netwerken van moslimjongeren in Maastricht bekendgemaakt, waarna condoleances van vrienden, bekenden en moslimgemeenschap volgden.

Burgemeester
De gemeente Maastricht kan de dood van de jongen nog niet bevestigen. "Het gaat op dit moment om geruchten binnen de Marokkaanse gemeenschap. Bevestiging kan alleen via de overheden ter plekke", zegt burgemeester Onno Hoes.

Explosie
De Maastrichtenaar zou vorige week zijn omgekomen bij een explosie in Bagdad. Eerder werd bekend dat een Nederlandse jihadist zich onder de naam Abu Abdullah al-Hollandi op 12 november met een bomvest heeft opgeblazen in Bagdad.

Hierbij zouden veel doden en gewonden zijn gevallen bij een politiehoofdkwartier.

Twitter
Dit nieuws werd door Islamitische Staat (IS) zelf op Twitter gezet en ook gemeld door een goed ingelichte Amerikaanse jihadmonitorgroep.

Maar nu pas wordt de mogelijke link met de Maastrichtenaar duidelijk, omdat moment van dood, plaats van dood en nationaliteit overeenkomen met gegevens die zondag werden bevestigd door bronnen in Maastricht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vader Maastrichtse jihadist kon hem niet tegenhouden
Video zelfmoordterrorist Sultan uit Maastricht opgedoken
Hoes: 'Paspoort jihadisten afpakken is niet genoeg'
'Dna-match Maastrichtse zelfmoordterrorist Sultan Berzel'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen