Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse horeca in overleg over gebruik polsbandjes

Geplaatst opmaandag 4 oktober 2021 - 7:33

De horecabedrijven in Maastricht willen op drukke avonden gaan werken met polsbandjes in plaats van een QR-code om drukte te voorkomen. De horecagelegenheden zijn daarover in gesprek met de gemeente.

Dat zegt John Paulus, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Maastricht en Heuvelland in de L1 Nieuwsshow.

Polsbandjes
De polsbandjes doen de laatste dagen steeds meer hun intrede in diverse steden. Bezoekers van horecagelegenheden krijgen op het vertoon van een coronatoegangsbewijs een polsbandje om daarmee de hele avond toegang te krijgen tot de diverse horecabedrijven die in de nabije omgeving van elkaar liggen. Daardoor hoeven bezoekers niet bij elke horecagelegenheid hun QR-code te tonen.

Paulus is enthousiast over de polsbandjes. "Dat zorgt voor wat minder druk bij de ingangen van horecabedrijven, zeker op piekmomenten, je kunt mensen wat sneller naar binnen laten, waardoor drukte kan worden vermeden." Het kabinet gaf vorige week al toestemming voor het gebruik van de bandjes.

Gemeente
Paulus meldt dat de horecabedrijven in Maastricht sinds afgelopen week in overleg zijn met de gemeente over de polsbandjes. "De gemeente staat er in principe positief tegenover." Volgens de horecaondernemer zijn het vooral praktische zaken waar naar moet worden gekeken: "Op welke plek gaat de controle plaatsvinden, hoe we ervoor kunnen zorgen dat het goed verloopt en dat er niet kan worden gefraudeerd?" De fraude van de polsbandjes wordt in meerdere steden voorkomen door de bandjes elke dag een andere kleur te geven.

Limburgse steden
Paulus sluit niet uit dat er in andere Limburgse steden ook over polsbandjes gesproken gaat worden. "Het speelt in steeds meer steden. Je ziet de positieve berichten uit het hele land. Het zal vooral in stadskernen interessant zijn omdat daar meerdere bedrijven dicht bij elkaar liggen."

Video L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen