Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse horeca gaat werken met polsbandjes

Geplaatst opwoensdag 6 oktober 2021 - 10:42

Horecabedrijven in Maastricht voeren vanaf donderdag polsbandjes in om lange rijen voor de deur te voorkomen. Dat is de horeca overeengekomen met de gemeente.

Volgens John Paulus, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Maastricht en Heuvelland, is het niet verplicht een polsbandje te hebben. "Mensen kunnen ook gewoon hun QR-code laten zien aan de deur. Het is een polsbandjesrecht, geen polsbandjesplicht."

Polsbandjes
De polsbandjes doen de laatste dagen steeds meer hun intrede in diverse steden. Bezoekers van horecagelegenheden krijgen op het vertoon van een coronatoegangsbewijs een polsbandje om daarmee de hele avond toegang te krijgen tot de verschillende horecabedrijven in de nabije omgeving. Daardoor hoeven ze niet bij elke horecagelegenheid hun QR-code te tonen.

Drie locatie
Vanaf donderdag kunnen op drie locaties in de binnenstad van Maastricht een polsbandje opgehaald worden op vertoon van je QR-code en een identiteitsbewijs. Dat is op de Markt, in de Sporenstraat en in een straat in Wyck (nog niet bekend). Op de drie locaties staan panden leeg die hiervoor ingericht worden. De polsbandjes zijn te gebruiken in de binnenstad, in het gebied binnen de singels.

Drie dagen
De polsbandjes worden ingevoerd op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen. "Voor elke dag is er een ander bandje (andere kleur). Ze kunnen opgehaald worden op elke locatie vanaf 16:00 uur. Ze zijn geldig tot 24:00 uur op diezelfde dag", aldus Paulus.

Tot welke datum gebruik gaat worden van de polsbandjes in Maastricht is volgens Paulus nog niet bekend.

Controle
Het controlesysteem is opgezet door de Maastrichtse horeca. De kasteleins zorgen ook voor beveiligers die het coronatoegangsbewijs controleren en de bandjes verstrekken. De kosten daarvan worden gedragen door de Rijksoverheid die aangekondigd heeft geld vrij te maken om de handhaving op de toegangsbewijzen te vergemakkelijken.

'Meegekeken voor een oplossing'
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht vindt dat dat het bestrijden van de coronacrisis voorop blijft staan. "Maar we hebben ook gezien dat het scannen van de QR-codes met name in de horeca voor drukte aan de deur zorgt en bewerkelijk is voor de kasteleins, vooral tijdens stapavonden. Daarom hebben we meegekeken naar een oplossing. Met polsbandjes is in andere steden al ervaring opgedaan, en de Maastrichtse horeca heeft tijdens de hele crisis flexibiliteit getoond en meegewerkt waar dat gevraagd werd. Ook dit hebben we weer op een goede manier samen opgepakt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen