Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse hockeyster droomt van Olympische Spelen 2020

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 17:19

Kyra Fortuin uit Maastricht maakt nog steeds kans op een plek bij de Olympische selectie van het Nederlandse hockeyteam.

De 22-jarige hockeyster van S.C.H.C. Bilthoven droomt van een vliegticket naar Tokio in de zomer van 2020.

Niet zeker
Op 11-jarige leeftijd zag Fortuin speelsters als Maartje Paumen en Fatima Moreira de Melo in 2008 schitteren tijdens de gouden triomftocht op de Olympische Spelen in Beijing. Sindsdien is het haar grote droom geworden zelf deel te nemen. "Het zou fantastisch zijn als ik uiteindelijk mee mag gaan naar Tokio. Maar de weg is nog heel erg lang voor mij. In principe is niemand is op dit moment zeker van haar plek."

Lange weg
Fortuin maakt momenteel deel uit van de trainingsselectie van bondscoach Alyson Annan. In december maakt Annan de trainingsselectie van de Olympische Spelen bekend. "Ik ben pas bij stap één en ik moet nog veel stappen gaan maken voordat ik zeker ben van een plek in het vliegtuig naar Japan. Maar ik vind het al een hele eer om hiervoor geselecteerd te zijn", zegt Fortuin.

Verbeterpunten
De Maastrichtse Hockeyster speelt momenteel bij de dames van S.C.H.C. in Bilthoven. Ze wordt door velen gezien als een aanvallend talent, maar ze moet ook nog veel leren volgens Fortuin zelf. "Wat ik met name moet doen, is het verder ontwikkelen van mijn sterke punten. Dat is vooral mijn snelheid. Maar ik moet ook gewoon fouten durven maken en mijn eigen spel durven te spelen. Ik ben nog jong en dat heeft allemaal denk ik ook met ervaring te maken", zegt de Maastrichtse.

Alles geven
In topsport is het hebben van zekerheid niet altijd een gegeven. "Iedere wedstrijd en training zal ik altijd vol gas moeten geven en moeten laten zien wat ik in me heb. Als ik alles gegeven heb en op het einde blijkt dat het niet genoeg was, dan kan ik in ieder geval trots zijn op mezelf", aldus Fortuin.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen