Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse hockeyster droomt van Olympische Spelen 2020

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 17:19

Kyra Fortuin uit Maastricht maakt nog steeds kans op een plek bij de Olympische selectie van het Nederlandse hockeyteam.

De 22-jarige hockeyster van S.C.H.C. Bilthoven droomt van een vliegticket naar Tokio in de zomer van 2020.

Niet zeker
Op 11-jarige leeftijd zag Fortuin speelsters als Maartje Paumen en Fatima Moreira de Melo in 2008 schitteren tijdens de gouden triomftocht op de Olympische Spelen in Beijing. Sindsdien is het haar grote droom geworden zelf deel te nemen. "Het zou fantastisch zijn als ik uiteindelijk mee mag gaan naar Tokio. Maar de weg is nog heel erg lang voor mij. In principe is niemand is op dit moment zeker van haar plek."

Lange weg
Fortuin maakt momenteel deel uit van de trainingsselectie van bondscoach Alyson Annan. In december maakt Annan de trainingsselectie van de Olympische Spelen bekend. "Ik ben pas bij stap één en ik moet nog veel stappen gaan maken voordat ik zeker ben van een plek in het vliegtuig naar Japan. Maar ik vind het al een hele eer om hiervoor geselecteerd te zijn", zegt Fortuin.

Verbeterpunten
De Maastrichtse Hockeyster speelt momenteel bij de dames van S.C.H.C. in Bilthoven. Ze wordt door velen gezien als een aanvallend talent, maar ze moet ook nog veel leren volgens Fortuin zelf. "Wat ik met name moet doen, is het verder ontwikkelen van mijn sterke punten. Dat is vooral mijn snelheid. Maar ik moet ook gewoon fouten durven maken en mijn eigen spel durven te spelen. Ik ben nog jong en dat heeft allemaal denk ik ook met ervaring te maken", zegt de Maastrichtse.

Alles geven
In topsport is het hebben van zekerheid niet altijd een gegeven. "Iedere wedstrijd en training zal ik altijd vol gas moeten geven en moeten laten zien wat ik in me heb. Als ik alles gegeven heb en op het einde blijkt dat het niet genoeg was, dan kan ik in ieder geval trots zijn op mezelf", aldus Fortuin.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen