Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse Helpoort moet modern museum worden

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 22:35

De Maastrichtse Helpoort moet het centrum worden voor de historie van de vestingwerken in de stad.

Beheerder stichting Maastricht Vestingstad wil de voormalige stadspoort daarvoor anders inrichten, moderniseren en uitbreiden met een museale ruimte op het pleintje bij de ingang. Daar zou ruimte moeten komen voor onder meer stadsmaquettes en ander cultureel erfgoed.

Officieel museum
De stichting wil daarvoor een erkenning als officieel museum verwerven. Daarover zijn inmiddels gesprekken gestart. Voor de aanpassing van de ruimten in de poort en de uitbouw op het pleintje worden schetsen gemaakt. Daarmee gaat de stichting de boer op om de financiering rond te krijgen.

Werelderfgoed
De nieuwe invulling moet in elk geval interactiever en moderner worden. Met een eventuele museumstatus wil de stichting zich ook meer gaan richten op historische wisseltentoonstellingen. Verder wil de stichting een lobby starten om de Maastrichtse vestingwerken op de Unesco-werelderfgoedlijst te krijgen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

helpoort
Gedenksteen omgekomen Spaanse studente bij Helpoort
Advocaten willen na 17 jaar vrijlating in zaak-Helpoort
Kelder van hotel Derlon in Maastricht in 3D te zien
Vrijwilligers bezig met monsterklus aan kasteel Borgharen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen