Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse haute couture voor de vastelaovend

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 10:04

De haute couture van de Maastrichtse kunstenares Tiel Janssen blijkt erg aan te slaan tijdens de vastelaovend.

Meestal zijn de creaties die op modeshows te zien zijn, niet draagbaar in het dagelijks leven.

Draagbare kunst
Dat geldt ook voor de mode die Tiel Janssen ontwerpt: haar grote wijde jurken en pakken doen een beetje Oosters of Venetiaans aan. Het doet haar goed dat haar werken tijdens de carnaval wel gedragen kunnen worden. "Mensen vinden ze prachtig en ik krijg altijd leuke reacties als ik die dagen over straat loop", zegt Tiel, die haar creaties als 'wearable art' beschouwt.

Tiel Janssen heeft al diverse exposities in het buitenland gehad. Nu zijn haar ontwerpen voor het eerst in Nederland te zien in Museum de Kantfabriek in Horst. De tentoonstelling loopt nog tot 11 april.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Mondkapjes kunstkapjes museum De Kantfabriek
Mondkapjes nu al in museum De Kantfabriek
Nieuwe klossers voor Museum de Kantfabriek
Museum Kantfabriek in Horst is boos om lagere subsidie
Openluchtmuseum de locht (1 jul 2021)
Financiƫle injectie voor Horster musea in zwaar weer
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen