Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse gestrand voor start Dam tot Damloop: 'Jammer'

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 16:44

De laatste 4.000 deelnemers die zondag nog moesten vertrekken in de Dam tot Damloop in Amsterdam mochten niet meer van start gaan vanwege de warmte. Sanne Scholten (39) uit Maastricht stond al in het startvak.

"Wij gingen echt bijna van start toen we hoorden dat we niet meer mochten rennen. Ik baal hiervan. Het is jammer", laat Scholten vanuit Amsterdam weten. "Zo warm is het nou ook weer niet."

Hoge temperaturen
De organisatie heeft na overleg met politie, hulpdiensten en de gemeente besloten de rest van de wedstrijd niet door te laten gaan vanwege de hoge temperaturen. "Het gaat om de laatste twee startgroepen van de in totaal 46.000 lopers", aldus een woordvoerder. Wie al aan het lopen was, mocht wel door richting de finish.

Het is relatief warm voor de tijd van het jaar: in de regio Amsterdam werd het zondagmiddag 24 á 25 graden.

EHBO'ers
"We willen voorkomen dat er bij de hulpdiensten een capaciteitsprobleem ontstaat en er een te groot beroep wordt gedaan op de EHBO'ers", vertelt de woordvoerder.

Zaandam
Volgens deelneemster Sanne Scholten waren de renners die niet meer mochten rennen, snel weg. "Alleen kwamen we erachter dat onze spullen al richting Zaandam waren. Pas een uur later waren onze spullen weer terug."

Vorig jaar viel de Dam tot Damloop ook al in het water voor Scholten. "Maar toen was het mijn eigen keuze, omdat het weer toen simpelweg te slecht was. Volgend jaar ga ik het opnieuw proberen", sluit ze af.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen