Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse gestrand voor start Dam tot Damloop: 'Jammer'

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 16:44

De laatste 4.000 deelnemers die zondag nog moesten vertrekken in de Dam tot Damloop in Amsterdam mochten niet meer van start gaan vanwege de warmte. Sanne Scholten (39) uit Maastricht stond al in het startvak.

"Wij gingen echt bijna van start toen we hoorden dat we niet meer mochten rennen. Ik baal hiervan. Het is jammer", laat Scholten vanuit Amsterdam weten. "Zo warm is het nou ook weer niet."

Hoge temperaturen
De organisatie heeft na overleg met politie, hulpdiensten en de gemeente besloten de rest van de wedstrijd niet door te laten gaan vanwege de hoge temperaturen. "Het gaat om de laatste twee startgroepen van de in totaal 46.000 lopers", aldus een woordvoerder. Wie al aan het lopen was, mocht wel door richting de finish.

Het is relatief warm voor de tijd van het jaar: in de regio Amsterdam werd het zondagmiddag 24 á 25 graden.

EHBO'ers
"We willen voorkomen dat er bij de hulpdiensten een capaciteitsprobleem ontstaat en er een te groot beroep wordt gedaan op de EHBO'ers", vertelt de woordvoerder.

Zaandam
Volgens deelneemster Sanne Scholten waren de renners die niet meer mochten rennen, snel weg. "Alleen kwamen we erachter dat onze spullen al richting Zaandam waren. Pas een uur later waren onze spullen weer terug."

Vorig jaar viel de Dam tot Damloop ook al in het water voor Scholten. "Maar toen was het mijn eigen keuze, omdat het weer toen simpelweg te slecht was. Volgend jaar ga ik het opnieuw proberen", sluit ze af.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen