Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse gestrand voor start Dam tot Damloop: 'Jammer'

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 16:44

De laatste 4.000 deelnemers die zondag nog moesten vertrekken in de Dam tot Damloop in Amsterdam mochten niet meer van start gaan vanwege de warmte. Sanne Scholten (39) uit Maastricht stond al in het startvak.

"Wij gingen echt bijna van start toen we hoorden dat we niet meer mochten rennen. Ik baal hiervan. Het is jammer", laat Scholten vanuit Amsterdam weten. "Zo warm is het nou ook weer niet."

Hoge temperaturen
De organisatie heeft na overleg met politie, hulpdiensten en de gemeente besloten de rest van de wedstrijd niet door te laten gaan vanwege de hoge temperaturen. "Het gaat om de laatste twee startgroepen van de in totaal 46.000 lopers", aldus een woordvoerder. Wie al aan het lopen was, mocht wel door richting de finish.

Het is relatief warm voor de tijd van het jaar: in de regio Amsterdam werd het zondagmiddag 24 á 25 graden.

EHBO'ers
"We willen voorkomen dat er bij de hulpdiensten een capaciteitsprobleem ontstaat en er een te groot beroep wordt gedaan op de EHBO'ers", vertelt de woordvoerder.

Zaandam
Volgens deelneemster Sanne Scholten waren de renners die niet meer mochten rennen, snel weg. "Alleen kwamen we erachter dat onze spullen al richting Zaandam waren. Pas een uur later waren onze spullen weer terug."

Vorig jaar viel de Dam tot Damloop ook al in het water voor Scholten. "Maar toen was het mijn eigen keuze, omdat het weer toen simpelweg te slecht was. Volgend jaar ga ik het opnieuw proberen", sluit ze af.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen