Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse gestrand voor start Dam tot Damloop: 'Jammer'

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 16:44

De laatste 4.000 deelnemers die zondag nog moesten vertrekken in de Dam tot Damloop in Amsterdam mochten niet meer van start gaan vanwege de warmte. Sanne Scholten (39) uit Maastricht stond al in het startvak.

"Wij gingen echt bijna van start toen we hoorden dat we niet meer mochten rennen. Ik baal hiervan. Het is jammer", laat Scholten vanuit Amsterdam weten. "Zo warm is het nou ook weer niet."

Hoge temperaturen
De organisatie heeft na overleg met politie, hulpdiensten en de gemeente besloten de rest van de wedstrijd niet door te laten gaan vanwege de hoge temperaturen. "Het gaat om de laatste twee startgroepen van de in totaal 46.000 lopers", aldus een woordvoerder. Wie al aan het lopen was, mocht wel door richting de finish.

Het is relatief warm voor de tijd van het jaar: in de regio Amsterdam werd het zondagmiddag 24 á 25 graden.

EHBO'ers
"We willen voorkomen dat er bij de hulpdiensten een capaciteitsprobleem ontstaat en er een te groot beroep wordt gedaan op de EHBO'ers", vertelt de woordvoerder.

Zaandam
Volgens deelneemster Sanne Scholten waren de renners die niet meer mochten rennen, snel weg. "Alleen kwamen we erachter dat onze spullen al richting Zaandam waren. Pas een uur later waren onze spullen weer terug."

Vorig jaar viel de Dam tot Damloop ook al in het water voor Scholten. "Maar toen was het mijn eigen keuze, omdat het weer toen simpelweg te slecht was. Volgend jaar ga ik het opnieuw proberen", sluit ze af.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen