Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse Fysiotherapeut van het jaar

Geplaatst opmaandag 27 november 2017 - 12:55

Emmylou Beekman uit Maastricht is gekozen tot Fysiotherapeute van het Jaar.

Zij verdient die titel vooral vanwege het feit dat ze niet alleen fysiotherapie verzorgt, maar daarnaast ook onderzoek doet en lesgeeft aan andere fysiotherapeuten.

Longaandoening
De eretitel is in het leven geroepen door het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapeuten (KNGF). Beekman is gespecialiseerd in het werken met patiƫnten met een longaandoening. Zij heeft een speciaal behandelprogramma samengesteld, dat moet leiden tot minder ziekenhuisopnames. "Fysiotherapie lijkt helemaal los te staan van een longaandoening. Maar mensen met COPD hebben er bijvoorbeeld baat bij als ze veel bewegen", zegt Beekman.

Daarnaast is ze docent-onderzoeker bij het ParaMedisch Centrum Zuid in Sittard is ze werkzaam bij de Zuyd Hogeschool in Heerlen. De combinatie van fysiotherapeut, onderzoeker en docent komt niet vaak voor. Zij is gekozen uit ruim tweeduizend collega's.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen