Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse film wint Pools filmfestival

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 16:11

De Maastrichtse korte film 'Deployments' heeft de eerste prijs binnengesleept op het internationale Short Waves Festival in Polen.

De eerste prijs is goed voor 2400 euro.

Korte films
Het Shortwaves Festival werd gehouden in de Poolse plaats Poznan en duurde vijf dagen. Het programma bestond uit 300 korte films.

Deployments
De film 'Deployments' werd geregisseerd door de Franse Stéphanie Lagarde, die aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht studeerde. De film gaat over de verhouding tussen symbolische en fysieke macht.

Video Power
Lagarde werkte samen met de stichting Video Power. Deze stichting is gevestigd in Maastricht en begeleidt kunstenaars en filmmakers die werken aan audiovisuele projecten. Ook nu vindt er een samenwerking tussen Lagarde en de stichting plaats: een film over de jezuïtenberg in Maastricht, zegt Video Power.

Geselecteerd
De film werd al eerder geselecteerd voor andere festivals, zoals Dok Leipzig, Kasseler Dokfest, Transmediale in Berlijn en Videonale in Bonn. Ook wordt Deployments uitgezonden op het European Media Art Festival in Osnabrück.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen