Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse film wint Pools filmfestival

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 16:11

De Maastrichtse korte film 'Deployments' heeft de eerste prijs binnengesleept op het internationale Short Waves Festival in Polen.

De eerste prijs is goed voor 2400 euro.

Korte films
Het Shortwaves Festival werd gehouden in de Poolse plaats Poznan en duurde vijf dagen. Het programma bestond uit 300 korte films.

Deployments
De film 'Deployments' werd geregisseerd door de Franse Stéphanie Lagarde, die aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht studeerde. De film gaat over de verhouding tussen symbolische en fysieke macht.

Video Power
Lagarde werkte samen met de stichting Video Power. Deze stichting is gevestigd in Maastricht en begeleidt kunstenaars en filmmakers die werken aan audiovisuele projecten. Ook nu vindt er een samenwerking tussen Lagarde en de stichting plaats: een film over de jezuïtenberg in Maastricht, zegt Video Power.

Geselecteerd
De film werd al eerder geselecteerd voor andere festivals, zoals Dok Leipzig, Kasseler Dokfest, Transmediale in Berlijn en Videonale in Bonn. Ook wordt Deployments uitgezonden op het European Media Art Festival in Osnabrück.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen