Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse file-aanpak blijkt succesvol

Geplaatst opwoensdag 7 december 2016 - 6:00

Het aantal automobilisten dat de ochtend- en avondspits mijdt als gevolg van de campagne Maastricht Bereikbaar (MB) is dit jaar met 65 procent gestegen in vergelijking met 2015.

Uitgedrukt in absolute aantallen laten nu dagelijks bijna 2300 werknemers (in 2015 1375) in Zuid-Limburg hun auto staan ten faveure van trein, bus, fiets, e-bike, thuiswerken of andere oplossingen om de grote drukte te mijden, die MB in samenspraak met bedrijven aandraagt, stimuleert en deels ook financiert.

Tien miljoen
Programmadirecteur
Katya Ivanova van MB, dat jaarlijks ruim tien miljoen euro ter beschikking heeft dankzij bijdragen van zowel overheid als bedrijfsleven, onderschrijft de conclusie dat de file-aanpak in Zuid-Limburg langzaam maar zeker zijn vruchten begint af te werpen. Dat is hard nodig ook, want de groei van de automobiliteit zet ook in Zuid-Limburg door. "Sterker, die zal de komende jaren naar verwachting zelfs sterker toenemen."

Meer bedrijven
Hetgeen impliceert dat dergelijke publiek-private campagnes bitter nodig zijn en blijven, beaamt Verkeerswethouder John Aarts van Maastricht. Tegelijk met de groei van het aantal werknemers dat de auto laat staan, neemt het aantal deelnemende bedrijven toe. Dinsdagmiddag tekende het 43ste bedrijf een contract.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen