Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse file-aanpak blijkt succesvol

Geplaatst opwoensdag 7 december 2016 - 6:00

Het aantal automobilisten dat de ochtend- en avondspits mijdt als gevolg van de campagne Maastricht Bereikbaar (MB) is dit jaar met 65 procent gestegen in vergelijking met 2015.

Uitgedrukt in absolute aantallen laten nu dagelijks bijna 2300 werknemers (in 2015 1375) in Zuid-Limburg hun auto staan ten faveure van trein, bus, fiets, e-bike, thuiswerken of andere oplossingen om de grote drukte te mijden, die MB in samenspraak met bedrijven aandraagt, stimuleert en deels ook financiert.

Tien miljoen
Programmadirecteur
Katya Ivanova van MB, dat jaarlijks ruim tien miljoen euro ter beschikking heeft dankzij bijdragen van zowel overheid als bedrijfsleven, onderschrijft de conclusie dat de file-aanpak in Zuid-Limburg langzaam maar zeker zijn vruchten begint af te werpen. Dat is hard nodig ook, want de groei van de automobiliteit zet ook in Zuid-Limburg door. "Sterker, die zal de komende jaren naar verwachting zelfs sterker toenemen."

Meer bedrijven
Hetgeen impliceert dat dergelijke publiek-private campagnes bitter nodig zijn en blijven, beaamt Verkeerswethouder John Aarts van Maastricht. Tegelijk met de groei van het aantal werknemers dat de auto laat staan, neemt het aantal deelnemende bedrijven toe. Dinsdagmiddag tekende het 43ste bedrijf een contract.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen