Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse festivals bundelen krachten met kans op meer

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 15:07

Zomerpopfestival Bruis en theaterfestival Het Parcours, beide in Maastricht, hebben de handen ineengeslagen om de komende jaren uit te groeien tot een groot stadsevenement.

Het begint dit jaar met het gezamenlijk organiseren van 'Bruis X Het Parcours' op het nieuwe evenemententerrein van de stad bij de Gashouder.

Gentse Feesten
"De wens is om uit te groeien tot een tiendaags stadsfestival, een beetje de Maastrichtse feesten à la Gentse feesten", zegt Renske Thomas van Cultura Mosae.

Toeval
"Het is puur toeval dat Bruis dit jaar samenviel met Het Parcours", vertelt Wim Smeets van poppodium Muziekgieterij en tevens organisator van Bruis. "Daarom hebben we samen om de tafel gezeten en daar kwam dit idee uit voort."

Snuffelen
Wel is Smeets iets terughoudender dan Thomas, "De komende twee jaar gaan we aan elkaar snuffelen en proefdraaien", zegt Smeets. "In 2021 begint er een nieuwe cultuurplanperiode. Dan gaan we gaan kijken dat de cultuurmakers van de stad iets nieuws, iets unieks kunnen ontwikkelen. Wellicht een meerdaags festival."

Cultuurdebat
Bruis X Het Parcours is ook gelijk de inwijding van de stadsweide als nieuw evenemententerrein van Maastricht. De gemeente koppelt er daarom een cultuurdebat aan vast waarbij cultuurmakers, bewoners, raadsleden en bestuurders met elkaar in debat om de cultuurvisie van Maastricht mee vorm te geven.

Bruis X Het Parcours vindt plaats in het weekend van 30 en 31 augustus. Op zaterdagochtend kunnen belangstellenden debatteren over de cultuurvisie.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen