Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse festivals bundelen krachten met kans op meer

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 15:07

Zomerpopfestival Bruis en theaterfestival Het Parcours, beide in Maastricht, hebben de handen ineengeslagen om de komende jaren uit te groeien tot een groot stadsevenement.

Het begint dit jaar met het gezamenlijk organiseren van 'Bruis X Het Parcours' op het nieuwe evenemententerrein van de stad bij de Gashouder.

Gentse Feesten
"De wens is om uit te groeien tot een tiendaags stadsfestival, een beetje de Maastrichtse feesten à la Gentse feesten", zegt Renske Thomas van Cultura Mosae.

Toeval
"Het is puur toeval dat Bruis dit jaar samenviel met Het Parcours", vertelt Wim Smeets van poppodium Muziekgieterij en tevens organisator van Bruis. "Daarom hebben we samen om de tafel gezeten en daar kwam dit idee uit voort."

Snuffelen
Wel is Smeets iets terughoudender dan Thomas, "De komende twee jaar gaan we aan elkaar snuffelen en proefdraaien", zegt Smeets. "In 2021 begint er een nieuwe cultuurplanperiode. Dan gaan we gaan kijken dat de cultuurmakers van de stad iets nieuws, iets unieks kunnen ontwikkelen. Wellicht een meerdaags festival."

Cultuurdebat
Bruis X Het Parcours is ook gelijk de inwijding van de stadsweide als nieuw evenemententerrein van Maastricht. De gemeente koppelt er daarom een cultuurdebat aan vast waarbij cultuurmakers, bewoners, raadsleden en bestuurders met elkaar in debat om de cultuurvisie van Maastricht mee vorm te geven.

Bruis X Het Parcours vindt plaats in het weekend van 30 en 31 augustus. Op zaterdagochtend kunnen belangstellenden debatteren over de cultuurvisie.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen