Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse festivals bundelen krachten met kans op meer

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 15:07

Zomerpopfestival Bruis en theaterfestival Het Parcours, beide in Maastricht, hebben de handen ineengeslagen om de komende jaren uit te groeien tot een groot stadsevenement.

Het begint dit jaar met het gezamenlijk organiseren van 'Bruis X Het Parcours' op het nieuwe evenemententerrein van de stad bij de Gashouder.

Gentse Feesten
"De wens is om uit te groeien tot een tiendaags stadsfestival, een beetje de Maastrichtse feesten à la Gentse feesten", zegt Renske Thomas van Cultura Mosae.

Toeval
"Het is puur toeval dat Bruis dit jaar samenviel met Het Parcours", vertelt Wim Smeets van poppodium Muziekgieterij en tevens organisator van Bruis. "Daarom hebben we samen om de tafel gezeten en daar kwam dit idee uit voort."

Snuffelen
Wel is Smeets iets terughoudender dan Thomas, "De komende twee jaar gaan we aan elkaar snuffelen en proefdraaien", zegt Smeets. "In 2021 begint er een nieuwe cultuurplanperiode. Dan gaan we gaan kijken dat de cultuurmakers van de stad iets nieuws, iets unieks kunnen ontwikkelen. Wellicht een meerdaags festival."

Cultuurdebat
Bruis X Het Parcours is ook gelijk de inwijding van de stadsweide als nieuw evenemententerrein van Maastricht. De gemeente koppelt er daarom een cultuurdebat aan vast waarbij cultuurmakers, bewoners, raadsleden en bestuurders met elkaar in debat om de cultuurvisie van Maastricht mee vorm te geven.

Bruis X Het Parcours vindt plaats in het weekend van 30 en 31 augustus. Op zaterdagochtend kunnen belangstellenden debatteren over de cultuurvisie.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen