Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse drugsmoord: verdachte ondanks zware eis vrij

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 12:37

Een bijzondere wending in de zaak rondom Aiyoub Haddoumi (22), die op 16 augustus 2017 werd doodgeschoten tijdens een drugsdeal in Maastricht. Verdachte Fahd T. is per direct vrijgelaten door de rechter.

Woensdag stond Fahd nog voor de rechter en hoorde hij de officier van justitie tien jaar celstraf eisen.

Lees ook: Aiyoub (22) door zijn hoofd geschoten voor 800 gram cocaïne

Wapens getrokken
De 23-jarige Rotterdammer heeft toegegeven dat hij stadgenoot Zekeriya I. (26) in contact bracht met een groep Maastrichtse drugsdealers. Op het moment dat de deal zou plaatsvinden, ruim 30.000 euro voor ongeveer 800 gram cocaïne, werden er plots wapens getrokken. Zekeriya haalde de trekker over en schoot Maastrichtenaar Aiyoub door zijn hoofd.

Rotterdam versus Maastricht
Beide Rotterdammers claimen dat de Maastrichtenaren, en Aiyoub in het bijzonder, als eerste naar een wapen grepen. De Maastrichtse groep verklaarde precies het tegenovergestelde. Yehudi Moszkowicz, advocaat van Fahd, deed woensdag een oproep aan de rechtbank om zijn cliënt in ieder geval vrij te laten tot de uitspraak op 2 september. Ja, zo zei de raadsman, Fahd had de groepen aan elkaar gekoppeld, maar speelde verder geen rol.

Weinig bewijs
De rechter heeft dat verzoek gehonoreerd, zegt Moszkowicz. En dat terwijl justitie woensdag dus tien jaar celstraf eiste tegen Fahd als medepleger én zich verzette tegen voortijdige vrijlating. "De rechter heeft het voorarrest van cliënt opgeheven, omdat er geen ernstige bezwaren zijn voor moord of gekwalificeerde doodslag", zegt de strafpleiter.

"Wat dat betekent voor de uitspraak? Dat ze te weinig bewijs zien voor die feiten, dat kan ik wel uit deze beslissing afleiden. Cliënt was ook zeer blij, een beetje geëmotioneerd. Vergeet niet dat ook hij slachtoffer is. Er is iemand voor zijn ogen doodgeschoten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten