Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse drugsmoord: verdachte ondanks zware eis vrij

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 12:37

Een bijzondere wending in de zaak rondom Aiyoub Haddoumi (22), die op 16 augustus 2017 werd doodgeschoten tijdens een drugsdeal in Maastricht. Verdachte Fahd T. is per direct vrijgelaten door de rechter.

Woensdag stond Fahd nog voor de rechter en hoorde hij de officier van justitie tien jaar celstraf eisen.

Lees ook: Aiyoub (22) door zijn hoofd geschoten voor 800 gram cocaïne

Wapens getrokken
De 23-jarige Rotterdammer heeft toegegeven dat hij stadgenoot Zekeriya I. (26) in contact bracht met een groep Maastrichtse drugsdealers. Op het moment dat de deal zou plaatsvinden, ruim 30.000 euro voor ongeveer 800 gram cocaïne, werden er plots wapens getrokken. Zekeriya haalde de trekker over en schoot Maastrichtenaar Aiyoub door zijn hoofd.

Rotterdam versus Maastricht
Beide Rotterdammers claimen dat de Maastrichtenaren, en Aiyoub in het bijzonder, als eerste naar een wapen grepen. De Maastrichtse groep verklaarde precies het tegenovergestelde. Yehudi Moszkowicz, advocaat van Fahd, deed woensdag een oproep aan de rechtbank om zijn cliënt in ieder geval vrij te laten tot de uitspraak op 2 september. Ja, zo zei de raadsman, Fahd had de groepen aan elkaar gekoppeld, maar speelde verder geen rol.

Weinig bewijs
De rechter heeft dat verzoek gehonoreerd, zegt Moszkowicz. En dat terwijl justitie woensdag dus tien jaar celstraf eiste tegen Fahd als medepleger én zich verzette tegen voortijdige vrijlating. "De rechter heeft het voorarrest van cliënt opgeheven, omdat er geen ernstige bezwaren zijn voor moord of gekwalificeerde doodslag", zegt de strafpleiter.

"Wat dat betekent voor de uitspraak? Dat ze te weinig bewijs zien voor die feiten, dat kan ik wel uit deze beslissing afleiden. Cliënt was ook zeer blij, een beetje geëmotioneerd. Vergeet niet dat ook hij slachtoffer is. Er is iemand voor zijn ogen doodgeschoten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen