Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse drugsmoord: verdachte ondanks zware eis vrij

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 12:37

Een bijzondere wending in de zaak rondom Aiyoub Haddoumi (22), die op 16 augustus 2017 werd doodgeschoten tijdens een drugsdeal in Maastricht. Verdachte Fahd T. is per direct vrijgelaten door de rechter.

Woensdag stond Fahd nog voor de rechter en hoorde hij de officier van justitie tien jaar celstraf eisen.

Lees ook: Aiyoub (22) door zijn hoofd geschoten voor 800 gram cocaïne

Wapens getrokken
De 23-jarige Rotterdammer heeft toegegeven dat hij stadgenoot Zekeriya I. (26) in contact bracht met een groep Maastrichtse drugsdealers. Op het moment dat de deal zou plaatsvinden, ruim 30.000 euro voor ongeveer 800 gram cocaïne, werden er plots wapens getrokken. Zekeriya haalde de trekker over en schoot Maastrichtenaar Aiyoub door zijn hoofd.

Rotterdam versus Maastricht
Beide Rotterdammers claimen dat de Maastrichtenaren, en Aiyoub in het bijzonder, als eerste naar een wapen grepen. De Maastrichtse groep verklaarde precies het tegenovergestelde. Yehudi Moszkowicz, advocaat van Fahd, deed woensdag een oproep aan de rechtbank om zijn cliënt in ieder geval vrij te laten tot de uitspraak op 2 september. Ja, zo zei de raadsman, Fahd had de groepen aan elkaar gekoppeld, maar speelde verder geen rol.

Weinig bewijs
De rechter heeft dat verzoek gehonoreerd, zegt Moszkowicz. En dat terwijl justitie woensdag dus tien jaar celstraf eiste tegen Fahd als medepleger én zich verzette tegen voortijdige vrijlating. "De rechter heeft het voorarrest van cliënt opgeheven, omdat er geen ernstige bezwaren zijn voor moord of gekwalificeerde doodslag", zegt de strafpleiter.

"Wat dat betekent voor de uitspraak? Dat ze te weinig bewijs zien voor die feiten, dat kan ik wel uit deze beslissing afleiden. Cliënt was ook zeer blij, een beetje geëmotioneerd. Vergeet niet dat ook hij slachtoffer is. Er is iemand voor zijn ogen doodgeschoten."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen