Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse drugsmoord: verdachte ondanks zware eis vrij

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 12:37

Een bijzondere wending in de zaak rondom Aiyoub Haddoumi (22), die op 16 augustus 2017 werd doodgeschoten tijdens een drugsdeal in Maastricht. Verdachte Fahd T. is per direct vrijgelaten door de rechter.

Woensdag stond Fahd nog voor de rechter en hoorde hij de officier van justitie tien jaar celstraf eisen.

Lees ook: Aiyoub (22) door zijn hoofd geschoten voor 800 gram cocaïne

Wapens getrokken
De 23-jarige Rotterdammer heeft toegegeven dat hij stadgenoot Zekeriya I. (26) in contact bracht met een groep Maastrichtse drugsdealers. Op het moment dat de deal zou plaatsvinden, ruim 30.000 euro voor ongeveer 800 gram cocaïne, werden er plots wapens getrokken. Zekeriya haalde de trekker over en schoot Maastrichtenaar Aiyoub door zijn hoofd.

Rotterdam versus Maastricht
Beide Rotterdammers claimen dat de Maastrichtenaren, en Aiyoub in het bijzonder, als eerste naar een wapen grepen. De Maastrichtse groep verklaarde precies het tegenovergestelde. Yehudi Moszkowicz, advocaat van Fahd, deed woensdag een oproep aan de rechtbank om zijn cliënt in ieder geval vrij te laten tot de uitspraak op 2 september. Ja, zo zei de raadsman, Fahd had de groepen aan elkaar gekoppeld, maar speelde verder geen rol.

Weinig bewijs
De rechter heeft dat verzoek gehonoreerd, zegt Moszkowicz. En dat terwijl justitie woensdag dus tien jaar celstraf eiste tegen Fahd als medepleger én zich verzette tegen voortijdige vrijlating. "De rechter heeft het voorarrest van cliënt opgeheven, omdat er geen ernstige bezwaren zijn voor moord of gekwalificeerde doodslag", zegt de strafpleiter.

"Wat dat betekent voor de uitspraak? Dat ze te weinig bewijs zien voor die feiten, dat kan ik wel uit deze beslissing afleiden. Cliënt was ook zeer blij, een beetje geëmotioneerd. Vergeet niet dat ook hij slachtoffer is. Er is iemand voor zijn ogen doodgeschoten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen