Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse doet smerige ontdekking in fles frisdrank

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 16:27

Een vrouw uit Maastricht deed vorige week een onsmakelijke ontdekking toen ze een glas frisdrank wilde drinken. Ze zag in de fles Finley twee vingertopjes van een latex handschoen drijven en een bloedachtige substantie op de bodem van de fles.

"Ik schrok me dood", vertelt de vrouw aan de NOS. "Ik ben meteen mijn mond gaan spoelen."

Vlierbloesemsmaak
De vrouw ondernam direct actie en ging met haar man naar de Plus in Maastricht waar ze de twee flessen met limoen en vlierbloesemsmaak gekocht had. De supermarkt bevestigt aan NOS de 'aparte kleur' en de stukjes rubber.

Opmerkelijke klacht
Het stel kreeg het advies van de winkel om met de producent contact op te nemen. Die stuurde iemand om de fles op te halen. Volgens een frisdrankengigant is het een opmerkelijke klacht, aangezien de flessen tijdens het productieproces niet in aanraking met mensen komen. De fles van de Maastrichtse zou uit een productiecentrum uit Frankrijk komen.

Kwijtgeraakt
De inhoud van de fles wordt nu onderzocht. De producent heeft inmiddels het stel opgebeld met de mededeling dat de stukjes latex handschoenen tijdens het onderzoek zijn kwijtgeraakt. Er kan nu niet worden vastgesteld of het echt om latex (handschoenen) ging.

Terugroepen
Het onderzoek naar de substantie is wel nog in volle gang. Mocht blijken dat er bloed in de frisdrank zat, dan worden alle flessen van hetzelfde productiemoment teruggeroepen. Volgens het stel, dat zelf op onderzoek ging, kan de kleur niet komen door de vlierbessen, want het zou om witte vlierbloesem gaan.

Dokter
De Maastrichtse nam het zeker voor het onzekere en zocht nog contact met de dokter om te vragen of een bloedtest nodig is. Die zei dat dat niet hoeft, omdat bloed in een vloeistof, zoals frisdrank voldoende wordt verdund. Ze hoeft zich geen zorgen te maken dat ze een infectie heeft opgelopen door het drinken van mogelijk bloed.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen