Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse doet smerige ontdekking in fles frisdrank

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 16:27

Een vrouw uit Maastricht deed vorige week een onsmakelijke ontdekking toen ze een glas frisdrank wilde drinken. Ze zag in de fles Finley twee vingertopjes van een latex handschoen drijven en een bloedachtige substantie op de bodem van de fles.

"Ik schrok me dood", vertelt de vrouw aan de NOS. "Ik ben meteen mijn mond gaan spoelen."

Vlierbloesemsmaak
De vrouw ondernam direct actie en ging met haar man naar de Plus in Maastricht waar ze de twee flessen met limoen en vlierbloesemsmaak gekocht had. De supermarkt bevestigt aan NOS de 'aparte kleur' en de stukjes rubber.

Opmerkelijke klacht
Het stel kreeg het advies van de winkel om met de producent contact op te nemen. Die stuurde iemand om de fles op te halen. Volgens een frisdrankengigant is het een opmerkelijke klacht, aangezien de flessen tijdens het productieproces niet in aanraking met mensen komen. De fles van de Maastrichtse zou uit een productiecentrum uit Frankrijk komen.

Kwijtgeraakt
De inhoud van de fles wordt nu onderzocht. De producent heeft inmiddels het stel opgebeld met de mededeling dat de stukjes latex handschoenen tijdens het onderzoek zijn kwijtgeraakt. Er kan nu niet worden vastgesteld of het echt om latex (handschoenen) ging.

Terugroepen
Het onderzoek naar de substantie is wel nog in volle gang. Mocht blijken dat er bloed in de frisdrank zat, dan worden alle flessen van hetzelfde productiemoment teruggeroepen. Volgens het stel, dat zelf op onderzoek ging, kan de kleur niet komen door de vlierbessen, want het zou om witte vlierbloesem gaan.

Dokter
De Maastrichtse nam het zeker voor het onzekere en zocht nog contact met de dokter om te vragen of een bloedtest nodig is. Die zei dat dat niet hoeft, omdat bloed in een vloeistof, zoals frisdrank voldoende wordt verdund. Ze hoeft zich geen zorgen te maken dat ze een infectie heeft opgelopen door het drinken van mogelijk bloed.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen