Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse dansgroep steunt Dumoulin op TikTok

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2020 - 7:50

Tom Dumoulin krijgt op jacht naar de gele trui steun van de Maastrichtse dansgroep Oxygen. De dames maakten een speciale dans voor TikTok om Tom te steunen in de Tour.

World of Dance
Een half jaar geleden haalde Oxygen nog de finale van de Amerikaanse danswedstrijd NBC World of Dance, die pas in augustus op de Amerikaanse televisie te zien was. Daar kregen ze onder meer grote complimenten van Jennifer Lopez. "Dat klopt, we hoorden bij de beste vier van de wereld", zo herinnert Celine de Munter zich.

Video: L1

Steunen
Met het dansje voor TikTok hoopt Oxygen dat Tom Dumoulin in Frankrijk voelt dat Limburgse jongeren hem steunen. Op het platform TikTok doen kinderen de dansjes na en delen vervolgens hun eigen versie. Wellicht komt het filmpje op die manier in de bubbel van de Tourploeg terecht. "Het geheim van een goede TikTok is dat de dans plezier moet uitstralen, en dat iedereen het goed kan volgen", zo vertelt Zara Ahmed van Oxygen.

Dans
De dans van Oxygen voor Dumoulin heeft een aantal elementen die duidelijk naar de Tour verwijzen. "We hebben een Frans nummer gekozen, dat ook nog niet eerder door TikTok is gebruikt. In de dans is ook een onderdeel van een fietsbeweging opgenomen", vertelt Zara. "En we hebben de letters T.O.M. erin gezet, om nog iets extra's te geven voor hem."

Markt
"Als locatie hebben we bewust gekozen voor de Markt in Maastricht", zo vertelt Celine de Munter. "Dat is de plek waar hij drie jaar geleden gehuldigd werd na winst in de Giro. Misschien geeft dat Tom nog wat extra positieve energie. En we hopen natuurlijk dat we hier straks weer terug kunnen komen voor een huldiging. Of wij dan willen optreden met deze dans? Natuurlijk."

Of de dans van de dames succes heeft, is de komende drie weken te volgen in het programma Tour de Limbourg, de wielertalkshow van L1 die drie weken lang door de provincie trekt.

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen