Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse dansgroep door naar finale Time To Dance

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 22:37

Dansgroep Oxygen uit Maastricht heeft vrijdagavond de finale van het dansprogramma Time To Dance bereikt. In de battle ging het uiteindelijk tussen de Landgraafse Diede Vermeersch en de dansgroep.

De jury was in de battle unaniem over haar keuze en vond dat Oxygen nog in de finale thuishoort.

Enorm theatraal
Het eerste optreden van de dansgroep was volgens jurylid Ganinni Semedo Moreiro 'enorm theatraal'. Toch merkte hij ook dingen op die mis gingen. Dan Karaty was enthousiast. Hij vond dat de creativiteit er weer vanaf spatte. "Jullie dansen als eenheid, dan zijn jullie op het best. Maar ik weet niet of het zo goed was als jullie vorig optreden." Robin Martens vond het vooral fantastisch wat de dansgroep liet zien. "Ik wil van alles zeggen, maar weet het eigenlijk niet meer."

In de battle was de jury overtuigd van hun kracht als collectief.

Lees ook: Maastrichtse dansgroep imponeert jury Time to Dance

Mocht het zover komen dat dansgroep Oxygen de finale wint, dan weten de dansers wel wat ze met de 50.000 euro doen. "Dan gaan we de theaters in", zei een van de danseressen vastbesloten.

Scherm
Diede Vermeersch uit Landgraaf koos voor haar dans een hele eigen stijl. Ze trad op met schermen. "Ik wil laten zien wat het verschil is tussen mij en het scherm. Hiermee wil ik overbrengen dat mensen op schermen niet dezelfde persoon hoeven te zijn als in het echt."

Pakkend moment
De jury met Robin Martens, Dan Karaty en Gianini Semedo Moreiro was te spreken over haar stijl. "Meteen toen je begon, dacht ik: heel tof", zegt Robin Martens. Toch was er ook een punt van kritiek. "Ik wachtte op een pakkend moment, maar dat kwam niet", aldus Martens. Daar sloot Gianinni Semedo Moreiro zich bij aan. "Maar je hebt wel creativiteit laten zien, en dat vind ik belangrijk."

Uiteindelijk gaf de jury de Landgraafse de kans om nog te mogen battlen. Ze greep deze kans met beide handen aan en liet veel energie op het podium zien. Het was echter net niet genoeg voor een finaleplaats.

Lees ook: 'Unieke' Landgraafse Diede naar halve finale Time to Dance

Niet sexy genoeg
Thanique Mohnen uit Gulpen en haar partner Lenell Artist moesten na hun optreden naar huis. De jury liet zich duidelijk niet van de zachte kant zien. "We moeten streng zijn", zegt Gianinni. "Een moment dansten jullie niet samen. De rumba is een sexy latin dance, maar ik vond jullie niet sexy genoeg." Karaty viel vooral over de muziekkeuze. "Ik snapte het niet en het juichend publiek op de band was verwarrend."

Is wat het is
Ook de Venrayse danser Ricardo Hendriks, alias Goofy G. Soul, lukte het niet om de jury te overtuigen voor een finaleplek. Hij liet tijdens zijn optreden verschillende stijlen zien, waaronder hiphop, breakdance en popping. Toch stemde de juryleden 'go'. "Het is wat het is", reageerde hij.

In de tweede halve finale maakt de 12-jarige Lorenzo Caboni uit Nederweert nog kans op een plaats in de finale. Zijn dans is volgende week vrijdag te zien op RTL4.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen