Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse chatbot-bouwer voor miljoenen overgenomen

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 6:00

Het Maastrichtse techbedrijf CX Company komt in handen van het Bredase CM.com. Met de overname is een bedrag van 15,5 miljoen euro gemoeid.

CX Company maakt chatbots. Dat zijn geautomatiseerde gesprekspartners op internetsites, die zonder tussenkomst van mensen antwoord op vragen geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie.

CX Company werkt voor bedrijven als KLM, T-Mobile en Aegon. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 6 miljoen euro. Er werken zo’n 50 mensen.

Strategische keuze
Onder de vleugels van CM.com denkt het Maastrichtse bedrijf verder te kunnen groeien. "Het is een strategische keuze", zegt Jeroen Brouwers van CX Company. "CM.com is actief in veel landen en kunnen deze markten voor ons openen."

Het Maastrichtse bedrijf is actief in onder meer Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De fusie heeft geen gevolgen voor de werknemers. "Ik denk zelfs dat we in de toekomst meer mensen nodig zullen hebben", aldus Brouwers.

Technologie
CM.com is onder andere gespecialiseerd in het versturen van berichten voor bedrijven en overheidsinstellingen. "De chatbots-technologie van CX Company is een perfecte toevoeging voor ons bedrijf”, verklaart bestuursvoorzitter Jeroen van Glabbeek van CM.com.

Om de overname te financieren gaat het beursgenoteerde bedrijf uit Breda voor 4 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen