Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse chatbot-bouwer voor miljoenen overgenomen

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 6:00

Het Maastrichtse techbedrijf CX Company komt in handen van het Bredase CM.com. Met de overname is een bedrag van 15,5 miljoen euro gemoeid.

CX Company maakt chatbots. Dat zijn geautomatiseerde gesprekspartners op internetsites, die zonder tussenkomst van mensen antwoord op vragen geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie.

CX Company werkt voor bedrijven als KLM, T-Mobile en Aegon. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 6 miljoen euro. Er werken zo’n 50 mensen.

Strategische keuze
Onder de vleugels van CM.com denkt het Maastrichtse bedrijf verder te kunnen groeien. "Het is een strategische keuze", zegt Jeroen Brouwers van CX Company. "CM.com is actief in veel landen en kunnen deze markten voor ons openen."

Het Maastrichtse bedrijf is actief in onder meer Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De fusie heeft geen gevolgen voor de werknemers. "Ik denk zelfs dat we in de toekomst meer mensen nodig zullen hebben", aldus Brouwers.

Technologie
CM.com is onder andere gespecialiseerd in het versturen van berichten voor bedrijven en overheidsinstellingen. "De chatbots-technologie van CX Company is een perfecte toevoeging voor ons bedrijf”, verklaart bestuursvoorzitter Jeroen van Glabbeek van CM.com.

Om de overname te financieren gaat het beursgenoteerde bedrijf uit Breda voor 4 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen