Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse burgemeester bezorgd om politie rond voetbal

Geplaatst opdinsdag 16 mei 2017 - 10:26

Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht maakt zich grote zorgen over de politiemacht die nodig is bij voetbalwedstrijden.

De Maastrichtse burgermoeder zei in de Ochtend van 4 dat de hoeveelheid politie rond voetbalwedstrijden 'over een rand aan het gaan' is, naar aanleiding van het kampioenschap van Feyenoord.

MVV-Roda
De kans bestaat dat MVV en Roda JC elkaar in de play-offs tegenkomen om te bepalen welke van de twee Limburgse rivalen komend seizoen in de Eredivisie speelt. “Ik kan die politiecapaciteit wel beter besteden in de stad”, aldus Penn in het radioprogramma. De Maastrichtse club kan promoveren uit de Jupiler League, Roda vecht tegen degradatie.

Zelf betalen
​Penn vindt dat voetbalclubs of andere organisatoren van evenementen zelf op de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor de veiligheid rond hun evenement, en daarvoor ook zelf moeten betalen. "Daar moet je zelf mensen voor inhuren en zelf geld aan besteden. En natuurlijk doen wij dan ook nog wat."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vijf aanhoudingen, agent gewond bij MVV-Roda
Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Veiligheidsoverleg rondom finale play-offs
Ongeregeldheden Limburgse derby: 17 MVV-fans opgepakt
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen