Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastrichtse advocaat zes weken geschorst

Geplaatst opzaterdag 20 april 2019 - 8:25

Een advocaat uit Maastricht is door de tuchtrechter voor zes weken geschorst omdat hij mogelijk strafbaar heeft gehandeld.

Dat meldt dagblad De Limburger zaterdag.

Drugsexport
De rechter legde de straf op na een melding van het Openbaar Ministerie (OM) van september vorig jaar. De advocaat verdedigde toen de hoofdverdachte in een onderzoek naar grootschalige drugsexport die via het dark web geregeld en betaald werden.

Usb-stick
De advocaat zou inlogcodes van de verdachte hebben doorgespeeld aan diens partner. Ook zou hij de partner hebben gevraagd een usb-stick weg te pakken.

Naïef
Bij de raad van discipline van de advocatuur stelde de raadsman dat hij naïef was geweest, maar niet te kwader trouw had gehandeld. De tuchtrechter oordeelde dat de advocaat had moeten weten dat hij betrokken kon raken bij strafbaar handelen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen