Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse advocaat zes weken geschorst

Geplaatst opzaterdag 20 april 2019 - 8:25

Een advocaat uit Maastricht is door de tuchtrechter voor zes weken geschorst omdat hij mogelijk strafbaar heeft gehandeld.

Dat meldt dagblad De Limburger zaterdag.

Drugsexport
De rechter legde de straf op na een melding van het Openbaar Ministerie (OM) van september vorig jaar. De advocaat verdedigde toen de hoofdverdachte in een onderzoek naar grootschalige drugsexport die via het dark web geregeld en betaald werden.

Usb-stick
De advocaat zou inlogcodes van de verdachte hebben doorgespeeld aan diens partner. Ook zou hij de partner hebben gevraagd een usb-stick weg te pakken.

Naïef
Bij de raad van discipline van de advocatuur stelde de raadsman dat hij naïef was geweest, maar niet te kwader trouw had gehandeld. De tuchtrechter oordeelde dat de advocaat had moeten weten dat hij betrokken kon raken bij strafbaar handelen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen