Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse advocaat bezorgd over lek No Surrender-baas

Geplaatst opdonderdag 24 augustus 2017 - 17:37

Advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen wil snel duidelijkheid over de inhoud van de tapes die door een fout van de politie bij gedetineerde Klaas Otto terecht zijn gekomen.

De Maastrichtse advocaat heeft daarover woensdag aan de bel getrokken bij de hoofdofficier van justitie in Breda.

No Surrender
Van Berge Henegouwen is bezorgd, omdat Klaas Otto door een blunder van de politie de beschikking had over opgenomen gesprekken van medegevangenen. Het gaat daarbij om telefoongesprekken die gevangenen in de gevangenis Torentijd in Middelburg gepleegd hebben. Ook cliënten van de Maastrichtse advocaat zitten in die gevangenis.

Prullenbak
Volgens de advocaat zijn ook de gesprekken die hij met zijn cliënten in de gevangenis in Middelburg voerde bij Otto terecht gekomen. Mocht dat bewezen worden, dan zouden verschillende strafzaken tegen zijn cliënten rechtstreeks de prullenbak in kunnen, zo vindt Van Berge Henegouwen.

Onderzoek
De politie kan niet uitsluiten dat zogenoemde geheimhoudersgesprekken in handen van Otto zijn geraakt. "We onderzoeken het", zegt een woordvoerder. "Het onderzoek naar de exacte omvang van het probleem kan nog dagen duren", voegde hij daaraan toe.

Klaas Otto is bekend oprichter van motorclub No Surrender.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen